keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Pitkästä aikaa

On jäänyt kirjoittelut taas vähiin. Mökillä ei tapahtunut pitkään aikaan mitään, olin viikon Maltalla lomailemassa, sain vakityön ja niin edelleen.

Nyt on kuitenkin tapahtunut pitkästä aikaa mökilläkin ja vielä niin paljon etten tiedä mistä aloittaisin. Paavo on innostunut taas mökkiremontista ja sisätyöt ovatkin edistyneet vauhdilla. Kuistin ja huoneen väliovi on nyt paikallaan, samoin portaikon ja vaatekomeron ovet. Niistä ei tosin ole vielä raavittu vanhoja maalejakaan pois, mutta sillä ei ole nyt kiire.


Eikös olekin kauniit :D Pientä maalausta vaan vailla...

Talvikin on välillä tullut ja sitten taas häipynyt.



Hormikin on jo siinä kunnossa, että voisi jo hellan kantaa sisään. Paavo rappasi hormin ja sitten päälle tuli vielä antiikkilaasti. En ymmärrä noista taaskaan mitään, mutta rappauksen jälkeen hormi oli harmaa ja nyt laastin jälkeen se on valkoinen.



Tuohon tulee hellan yläpuolelle vielä valkoista laattaa, joka jatkuu myös tuonne hormin oikealle puolelle, minne tulee sähköhella. 

Keittiö on muutenkin jo edistynyt. Välitilaan tulee vanha Mani-levy, jonka löysin facebook -kirpparilta. Meillä oli tällainen jo alunperinkin Hämeenkyrössä ja ajattelin sitä mökille, mutta se oli yllättäen kadonnut. Kanalaa siivotessani se löytyikin sitten yllättäen sieltä, kanojen munintakopin katosta. Kyllä harmitti ja päätin hankkia vielä samanlaisen tilalle, jos vain jostain löytyisi. Ja löytyihän se sitten, maksoi 20e ja matkahuollon kuljetus Pohjois-Suomesta vielä melkein toiset 20e päälle. Mutta nyt on Mani-levyä! Tässä se ei tosin ole vielä kiinni paikallaan, mallailuasteella vasta. Paavo teki vanhoille kaapeille sokkelin ja nyt ne ovat normaalin korkuiset. Yläkaapista taas piti sahata parikymmentä senttiä pois, se olisi ollut muuten liian korkea. Tuonne vasempaan kulmaan tulee vielä jääkaappi, jonka ostin myöskin torista. Mahtuu juuri sopivasti tuonne tason alle ja siinä on pakastinlokero jäätelöä varten. Tästä tulee niin söpö!




1 kommentti:

  1. Onpas kauniit ovet. Mökilläni on varastohuoneessa ovi, jonka nähdessään kaikki kysyvät, että onko meillä sauna. Ovi on ruma ja haluaisin vanhan peilioven sen tilalle.
    Blogissani on muuten haaste sinulle! Tartu kiinni, jos ehdit ja kiinnostaa. 😊https://puutarhurinmaja.fi/2018/01/12/likaiset-ikkunat-ilahduttavat-huhtikuu-haaste/

    VastaaPoista

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...