keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Huhtikuuta

Nyt se kevät onkin sitten taas täällä. Piti pitkästä aikaa kirjoittaa, mutta kun etsin puhelimesta jotakin kuvia jotka sopisivat tähän, niin en löytänytkään mitään. Vanha Iphoneni meni lopputalvesta päreiksi vessan lattialle ja ostin tilalle halvan Huawein. Sillä otetut kuvat näyttävät koneella ihan kamalilta. Enkä edes löytänyt kuin kaksi kuvaa mökiltä, vaikka varmasti olen enemmänkin ottanut.

Joka tapauksessa talven aikana saatiin mökille tehtyä vintin lattia (jonka tein suureksi osaksi kokonaan yksin 😁 ) ja kuistin panelointi. Paneloinnistakin tein paljon itse, mutta Paavo ei oikein ollut  kaikkiin ratkaisuihini tyytyväinen. Minkäs sille mahtaa kun en mikään puuseppä ole, mutta uskon että pienet kauneusvirheet menee kyllä maalilla ja listoilla piiloon. Lisäksi vintin ikkuna on vihdoin paikoillaan ja seinien sisälaudoitus melkein valmis.




Pihahommiin olen itse keskittynyt viime aikoina enemmän, kun viimeisetkin lumet ovat sulaneet. Kaivoin palstan toiselta laidalta neljä huonokuntoista marjapuskaa kokonaan pois. Niistä ei tullut marjoja ja ne näyttivät rumilta, joten ne saivat lähtöpassit. Ajattelin tehdä tilalle lisää kasvimalaatikoita, että saan nyt hieman perunaa ja lisää porkkanoita ym. kasvamaan. 

Lisäksi kylkiäisen remontti on alkanut. Aluksi sahattiin moottorisahalla kulmat pois, jotta pystyy kasvamaan uusia perustakuoppia. Vanhoja perustuksia tuolla tönöllä ei edes ollut, maassa oli vain yhden harkot kulmissa.  Olen siis päässyt taas suosikkipuuhani eli kaivamisen pariin. Onneksi nämä kaksi kuoppaa ovat nyt viimeiset. Vanhaa ei purettu ensin, että saa romut siellä säilytettyä ja huusi on vielä käytettävissä. Tämänkin kanssa voi meinaan kestää, ennenkuin on valmista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...