lauantai 18. huhtikuuta 2020

Kevättunnelmia

Kylläpäs aika on mennyt taas nopeasti, lähes kuukausi mennyt jo siitä kun viimeksi kirjoittelin.  Olin tänään monta tuntia mökillä kaivelemassa ja siirtelemässä maata. Vihdoinkin oli maa niin sulaa että se oli edes mahdollista!

 Etupihalta siirsin jo aiemmin kasvimaalaatikot mökin sivustalle ja nyt sain viimein mullatkin siirrettyä. Sihtasin tosiaan kaikki mullat, en halua että laatikot olisivat heti täynnä juolavehnää. Tuohon tilalle pitäisi tosiaan istuttaa jotakin, hunajamarjapensaat ovat edelleen ajatuksissani ensimmäisenä.


Nämä laatikot on nyt ollut käytössä kahtena kesänä ja puu alka jo lahota. Jospa nämä nyt pari vuotta vielä kestäisivät, niin teen sitten uudet ja laitan laudan ja mullan väliin jotakin suojaa että puu kestäisi vähän kauemmin. Ehkä puu pitäisi myös käsitellä jotenkin...


Mullan lisäksi laitoin näihin hevosenkakkaa, jota eräs nainen tuli säkeittäin myymään siirtolapuutarhalle. Hänellä oli kyllä hyvä bisnesidea, hän ajoi pakettiautollaan mökkien eteen ja huuteli tieltä mökkiläisille. Hän nosti vielä mökit jokaisen pihalle, kätevää kun kaikilla puutarhureilla ei ole edes autoa. Itsekin ostin häneltä kolmen säkin pakettitarjouksen. Enpä olisi vielä pari vuotta sitten uskonut että ostan 50eurolla paskaa...Takapiha näyttää nyt tältä. Vielä täytyy tasoitella että vedet valuisivat seinän viereltä poispäin. Jotakin köynnöstä tähän ajattelin kiipeämään jonkinlaiseen tukeen, tuliköynnöskuusamaa olen nyt katsellut. Tuohon reunaan pitäisi keksiä myös joku reunakasvi, ettei multa leviä tielle.

Oltiin muuten viime viikolla jo yksi yö mökillä. Paavo maalasi kotona eteisen lattian ja piti lähteä jonnekin yöksi että se saa rauhassa kuivua. Ensinnäkin hellan lämmitys ei mennyt ihan putkeen, ja koko mökki tuli täyteen savua. Lopulta saatiin  (tai Paavo sai) hormin kuitenkin vetämään ja saatiin mökki suht lämpimäksi. Yöllä ulkona oli tullut räntää ja sisälläkin oli melkein pakkaslukemat kun aamulla heräsimme. Onneksi oli lämpimät makuupussit, mutta kun niistä kömmittiin pois niin lähdettiin kyllä samantien kotiin. Mökkiin on tarkoitus tehdä tuplalasit ikkunoihin, sitten lämpö pysyisi varmaan paremmin sisällä. Eikä tuo puuhellakaan mikään varaava ole, joten se ei pidä lämpöä kauaa. Siitä puuttuu kuitenkin vesisäiliö, niin laitoimme sen paikan täyteen kiviä. Koitimme kiviä aamulla, niin kyllä ne vielä vähän hailean lämpöisiä olivat. Eli hieman saatiin edes varaavuutta.

Pitäisi muistaa ostaa mökille yhdistettu häkä- ja palovaroitin. Nytkään ei uskallettu jättää edes sähköjä päälle yöksi, jos tulee tulipalo. Mökillä oli tavallinen palovaroitin, mutta siihen tuli joku vika ja se huusi kokoajan, niin otettiin sekin silloin pois.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heinäkuu

Onpas taas hujahtanut aikaa viime kirjoituksesta. Kelit ovat olleet vaihtelevia, ensin oli kovat helteet, jolloin en jaksanut tehdä oikein m...