perjantai 8. toukokuuta 2020

Hunajamarjoja ja muuta

Autokin alkoi taas temppuilla tässä tovi sitten ja päätin laittaa sen joksikin aikaa seisontaan. Kuljen muutenkin enimmäkseen pyörällä töihin ja mökille, eikä nyt tarvitse juuri muualle päästäkään. Paavo viritteli vanhan pyöräkärrynsä minun pyörääni, niin nyt saa silläkin kuljetettua vähän isompia tavaroita. Kyllä aluksi vähän hävetti kulkea tuon härvelin kanssa, mutta pakko sanoa että on se vaan kätevä. Aika raskas kyllä polkea varsinkin jos kärry on täynnä tavaraa, mutta lyhyet matkat kyllä menevät.


Kaksi hunajamarjan taimea, multasäkki ja orvokit kulkeutuivat kyllä kätevästi kotiin ja mökille. 

Joskus talvella ajattelin jo noita hunajamarjapensaita, että sellaisia voisi kokeilla mökille. Sitten näin niitä K-raudassa ja kun meidän siirtolapuutarhayhdistykseltä tuli vielä alennuskuponki K-rautaan, niin kävin taimet hakemassa. Normaalihinta pensailla taisi olla noin 14 euroa kappaleelta. 

Istutin pensaat jo samantien maahan, saa nyt taas nähdä mitä näistä tulee. 

Nämä kuvat on otettu vähän reilu viikko sitten, huomaa jo näistäkin eron kun ajattelee miten vihreää nyt on. 


Laitoin pensaiden ympärille sanomalehteä, jonka peitin kuorikatteella. Eipä tästä kuvasta paljon pensaat erotu, mutta siellä ne kuitenkin ovat. Kyllä nyt jo huomaa että alkavat lehtiä kovasti puskea, että ainakin vielä ovat hengissäkin. Noihin kasvimaalavoista jääneihin laikkuihin kylvin nurmikkoa. 


Oleanteri etummaisena.

Kotonakin on kovasti kasvua, jokainen ikkunan edusta taloyhtiön pyykkitupaa myöten on täynnä minun taimiani. Kylvin esikasvatukseen samettiruusua, lääkärinkukkaa, oleanteria, tuoksuhernettä, basilikaa, köynnöskrassia, maissia, lehtikaalia ja pinaattia. Oleanteria otin äidiltä kaksi siementä, joista toisesta ei tullut mitään. Toisesta sentään tuli pieni alku, mutta tuo on varmaan kaksi kuukautta jo ollut ja kovin pieneltä ja heiveröiseltä vielä näyttää. 

Koskakohan uusi Siirtolapuutarha-lehti tulee, jännityksellä odotan... 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heinäkuu

Onpas taas hujahtanut aikaa viime kirjoituksesta. Kelit ovat olleet vaihtelevia, ensin oli kovat helteet, jolloin en jaksanut tehdä oikein m...