sunnuntai 6. syyskuuta 2020

Lisää syksyn satoa

 

Porkkanaa, punajuurta ja perunaakin on tullut mukavasti.


Päätin kokkailla näistä mahdollisimman omavaraisen aterian. Pakastimesta löytyi vielä pala isän ampumaa peuran lihaa, jonka kanssa tein uunijuurekset (perunaa, porkkanaa ja punajuurta) ja salaattia, jossa mökiltä lehtisalaattia, lehtikaalia, pinaattia ja kurkkua. Tomaatit eivät ehtineet tähän ateriaan kypsymään, mutta nyt niitäkin olisi ollut. Viinikin oli Paavon isän tekemää raparperivalkoviiniä. 



Ateriassa ainoastaan oliiviöljy, mausteet ja salaatinkastike olivat kaupasta. Haaveissa olisi jossain kohtaa tosiaan muuttaa maalle ja elää enemmänkin omavaraisesti. Viljelyt pitäisi silloin toteuttaa hieman suuremmassa mittakaavassa ja pitää lisäksi eläimiä. Kanoja nyt ainakin, niistä onkin jo kokemusta. Sellaista rotua mielellään, mikä hautoisi ja sitten voisi syödä myös kukkopoikia munien lisäksi. Metsästämällä voisi saada myös ruokaa, mutta itse en ehkä pystyisi ampumaan, vaikka nylkemisessä avustaminen ym. onnistuukin. Työntekoa olisi myös kiva vähentää.  Jospa nämä haaveet toeutuisivat jossain kohtaa, siihen asti jatketaan siirtolapuutarhailua ja koitetaan saada remontit valmiiksi, myös kotona. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...