tiistai 29. marraskuuta 2016

Tapettipohdintoja

Tämä aihe ei ole vielä mitenkään ajankohtainen, mutta tapettien katselu on  vaan on minusta paljon mielenkiintoisempaa kuin betonisäkkien vertailu. Alunperin ajattelin, että tapetti tulisi vain rintapaneelien päälle, mutta koska mökki on niin pieni, niin tapettia ei tule menemään kovin montaa rullaa. Lisäksi koko seinien tapetointi tulee oikeastaan halvemmaksi kuin panelointi, koska paneelikin on niin pirun kallista. Riippuu vain minkä hintaisen tapetin valitsee. Tyyli tulee kuitenkin olemaan vanhahtava, mieluiten 50-lukua ja tapetin olisi hyvä olla paperitapettia. 

K-Raudassa törmäsin tällaiseen itselleni ennalta tuntemattomaan tapettimallistoon:


Nämä eivät olleet edes kovin kalliitta, muistaakseni n. 40€/ rulla. Tämä taitaa olla suosikkini näistä.

Sitten oli tällainen mallisto, tuo kurkitapetti oli kiva. En muista hintaa enkä edes sitä, oliko tämä paperitapettia, mutta luulen etten kuitenkaan päädy tähän. 


Ikuisia suosikkejani ovat kuitenkin Pihlgren&Ritolan tapetit. Mallit ovat oikeasti vanhoja, mutta hinnat ovatkin sitten jo melko kalliita, n. 65€/ rulla. Ensimmäisenä päätin, että haluan mökkiin Birger Kaipiaisen suunnitteleman Ken kiuruista kaunein. Väriä aloin vain pohtimaan, ne kun ovat kaikki aika kivoja. Minulla oli edellisessä kodissa yhdellä seinällä Kaipiaisen Kiurujen yö, mustapohjainen tapetti sinisillä kuvioilla ja se oli kyllä upea. Alunperin törmäsin tähän tapettiin mummuni lapsuudenkodissa, joka on nykyään autiona. Ihastuin tapettiin ja päätin hankkia sitä kotiini. Koti vaihtui, mutta haluan sitä tapettia kyllä vielä joskus omaan talooni. Vähän mietinkin että raaskinko ostaa Ken kiuruista kauneintakaan mökkiin, kun tarkoitus on mökki jossain vaiheessa kuitenkin myydä. Satsaisin siihen sitten sellaiseen kotiin, jossa aion asua vuosia, ehkä jopa lopun elämäni. Mutta on nämä silti vaan upeita.

Ken kiuruista kaunein:

Tämä on tosi kiva väri, mutta menisi ehkä turhan räikeäksi.
Tämä olisi ehkä järkevin värivaihtoehto.
Ritva Kronlundin Avaruuslintu on myös aika kiva. Ylläollut kurkitapetti oli hyvin samantyyppinen.
Lopuksi vielä yksi Kiurujen yö, olisi tämäkin kyllä upea mökkiin, varsinkin tässä värissä!Tässäpä näitä oli muutama vaihtoehto, onneksi (oikeastaan ikävä kyllä) on vielä aikaa miettiä vaihtoehtoja, kun ei ole vielä edes lattioita. Todennäköisesti päädyn johonkin Vanaja -malliston hillitymmän väriseen tapettiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...