tiistai 24. heinäkuuta 2018

Heinäkuu

Nyt ei ole kyllä kirjoittelu paloa huvittanut. On niin kuuma ettei kotona tule oltua kuin nukkumassa, jos sitäkään. Mieluiten yötkin viettää mökin lattialla, missä on mukavan viileää. Remontti ei ole edistynyt juuri mitenkään, tulee huono olo jos pitää tehdä auringossa jotakin ja ei päivällä sisälläkään ole juuri sen viileämpää. Kylkiäisen rimoitusta olen sentään saanut tehtyä. Kaikki maalataan vielä toiseen kertaan samalla kun rimatkin.


Porkkanat eivät tänä vuonna ole juuri kasvaneet, liekö toinen kasvatuslaatikko liian aurinkoisessa paikassa, siihen kun paistaa koko päivän. Kylkiäisen sivulla ollut laatikko lienee iltapäivästä sen verran varjossa, että se on parempi paikka. Perunat ovat kuitenkin kasvaneet hyvin, tämä on jo vanha kuva parin viikon takaa. Nyt nostin betonisaavissa kasvaneet perunat jo kokonan ja suurimmat olivat nyrkin kokoisia. 


Perunalaatikossa kasvoi myös tällainen kumma sieni. Sen verran selvisi että jokin maljasieni kyseessä. Aika iljettävän näköinen. 


Herneetkin kypsyivät vauhdilla. Viime viikolla napsin niitä sieltä täältä kun olivat tämän kokoisia. Nyt ovat jo kaikki kuivia ja puisevia. Olen koittanut syödä niitä pois, mutta niitä on nyt niin hirvittävästi, että melkein litraa saanut syödä päivittäin ja vieläkin riittää, vaikka laitoin vain neljä riviä kasvatuslaatikkoon. Tuin ne tänä vuonna hyvin, mutta siltikin ne ovat nyt kaatuneita. Tukien pitäisi olla noin metrin pituiset ja tukevat, että kaikki pysyisivät pystyssä. Lisäksi melkein joka palossa on nyt jo matoja. 


Nostin pari viikkoa sitten jo kokeeksi pari punajuurtakin, melkoisen suuria olivat nekin jo silloin ja nyt ovat vieläkin isompia. Antaa niiden kuitenkin vielä kasvaa.Avoimet puutarhat -päiväkin oli jo. Ihmisiä oli taas runsaasti liikkeellä ja nyt tuntui paljon useampi palsta olevan auki kuin viime vuonna. Molemmat naapurinikin olivat mukana. Meidän kahvilamme ei ollut ihan niin hieno kuin viime vuonna, ei vain jaksettu pestä enää posliinikuppejakaan kun innoikkain kahvilanpitäjä, siskoni Salla ei päässyt paikalle. Remontin edistyminen kiinnosti kuitenkin taas eniten ihmisiä. Toivottavasti vuoden päästä alkaisi olla jo enemmänkin valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...