maanantai 21. marraskuuta 2016

Kuulumisia

Viime kirjoittelusta on kulunut taas monta viikkoa. Olen itse ollut taas lähinnä töissä ja Paavo on ahkeroinut mökillä. Kaikenlaisia hankintoja on mökille tullut kuitenkin taas tehtyä. Hana löytyi Turun reissulla Pimee vintti -nimisestä vanhan tavaran liikkeestä. Maksoi 10€ ja on  juuri sopiva mökin tyyliin. Hanasta myöski saa vain kylmää vettä, kuten mökillä tuleekin olemaan. '



Sitten käytiin Alavudelta hakemassa sohva. Halusin alakertaan sohvan jolla voi myös nukkua silloin kun vintillä on liian kylmä nukkua. Kaikki vanhat puusohvat on melko lyhyitä, mutta tähän mahduin itsekin suoraan makaamaan. Kaiken lisäksi tämän saa levitettyä sellaiseksi, että kaksi mahtuu melko hyvin tähän nukkumaan. Maksoi vain 40€, uudet kankaat tämä kyllä vaatii mutta se ei ole suuri homma. Kuva otettu Tuurin kyläkaupan pihasta, pakkohan sielläkin oli poiketa kun tuonne asti ajettiin. Sohvan hakupäivä oli kuiva pakkaspäivä, siksi sohvaa ei ole mitenkään peitetty kuljetuksen ajaksi. Sohvaan liittyy myös "hauska" tarina.Sohvan oikealla puolella selkänojassa näkyy reikä, joka oli kuulemma tullut myyjän isän lapsuudessa. Isää oli noin kymmenenvuotiaana pyydetty antamaan kivääri sohvan päällä olleesta hyllystä. Ase oli kuitenkin lauennut ja luoti oli osunut sohvan selkänojaan, aivan isän siskon pään viereen. Huhhuh, onneksi kukaan ei ole kuitenkaan kuollut sohvalle, tai ainakaan meille ei tällaisesta kerrottu.


Sitten takaisin mökille. Kaikki varsinaisen mökin perustapilarit on nyt saatu valettua! Kaksi kuistin pilaria vielä odottaa, mutta ne saavat odottaa ensi kesään. Imeytyskuoppa on myös kaivettu ja puuhellan ja hormin perustan kuopan Paavo sai kaivettu viime viikolla.
Tässä tuo mahtava viimeinen kaivanto!
Kattotuoleja on nyt myös korjattu. Vanhat oli tehty useasta pätkästä, niin kuin kaikki muukin mökillä. Yksi ainoa oli tehty yhdestä pätkästä, mutta se oli saanut joskus vettä niskaansa ja alkanut lahota.

Loppuun vielä kuva joka on otettu 14.11. Lunta alkoi olla jo aika paljon ja siirtolapuutarhalla alkoi olla jo melko hiljaista!

Nyt viikko jälkeen päin kaikki lumet on jo sulaneet ja huomenna jatkuu roskan kuskaaminen kaatopaikalle. Puutarha- ja purkujätettä on kertynyt taas kauheet kasat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...