torstai 18. tammikuuta 2018

Huhtikuu -haaste

Sain jo hetki sitten elämäni ensimmäisen blogi-haasteen Puutarhurin majan Minnalta 😇 Kone on ollut pitkään tavoittamattomissa lipaston uumenissa Paavon ompelusten takana, mutta vihdoin sain aikaiseksi kaivaa sen esiin.


Tässä haasteen säännöt. 
1.  Tee postaus ja kerro mistä haasteen sait.
2.  Kerro huhtikuusi viisi tärkeintä kevään merkkiä jotka ilahduttavat sinun sieluasi voimakkaammin. Etelärannikolla kevät on jo maaliskuussa ja pohjoisessa toukokuussa. Muokkaa haasteen kuukausi sinun kevääksesi. Huhtikuu on tässä vain keskiverto.
3.  Laita haaste kiertämään haastamalla kolme blogia mukaan.

 Ei sitten muuta kuin kevään merkkejä keksimään. Kaivoin kuvitukseksi hieman kuvia viime keväältä, vaikka en nyt aivan varma olekaan ovatko ne juuri huhtikuulta, mutta ei liene niin tarkkaa. Haastetta en oikein osaa jakaa enää eteenpäin, en tunne juuri muita bloggaajia, enkä uskalla ventovieraita lähteä haastamaan 😏


1. Synttärit. Omat synttärit on heti huhtikuun alussa. Vaikka ikää alkaa olla kohta jo 30 niin täytyy sitä silti kutsua ainakin äiti, isä, mummu ja siskot kakkukahveille. Ehkä tänä vuonna voisi pitää juhlat jo mökillä, siellä on nyt jo sen verran tiivistä että lämpö pysyy sisällä vaikka ulkona olisi kylmää.


2. Pääsiäinen. Kotona ei juuri pääsiäistä näy, mutta töihin pitää taas viedä multaa ja rairuohon siemeniä, niin saa asukkaiden kanssa pistää ruohot itämään. Vaihdoin juuri työpaikkaa, mutta eiköhän tässä vielä ennen huhtikuuta selviä uskaltaako rairuohoa laittaa pöydille. Muistan nimittäin yhdestä vanhainkodista mummelin joka söi rairuohot pöydältä tipuineen. Tipun jalat vain sojottivat suupielestä ja jouduimme kiskomaan tipuparat pois mummelin suusta. Joka tapauksessa ihanaa kun alkaa tulla vähän uutta vihreyttä, vaikka vain rairuohon muodossa.3. Puutarhan herääminen. Lumien sulettua alkaa ulkoakin pilkistellä vihreää. Viime kevät oli erityisen jännittävä, kun ei yhtään tiennyt mitä kaikkea palstalla oikein kasvaakaan.

Tällainen mini-krookuskin oli viime keväänä kuvaamisen arvoinen löytö!


4. Kesän suunnittelu. Kohta pääsee jo toteuttamaan kesän kasvimaata ja muita hommia. Toivottavasti vain remontti alkaisi olla ohi jo huhtikuuhun mennessä. Jotenkin kummasti odotan myös kompostin kääntöä ja muuta hyvin tavallistakin pihapuuhaa.5. Aurinko. Ehkä ihaninta kuitenkin lisääntyvä valon määrä ja kelien lämpeneminen. Tarkenee taas pitää taukoa pihalla ja grillata vähän makkaraa evääksi!
1 kommentti:

  1. Olipas mukavaa, että otit haasteen vastaan. Syntymäpäivillä onkin kiva aloittaa kevät! Toivottavasti tiput saavat olla rauhassa tänä keväänä. :)

    VastaaPoista

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...