perjantai 19. tammikuuta 2018

Tammikuun kuulumisia

Pientä edistystä remontin suhteen on taas tapahtunut, niin kerron nyt siitäkin. Puutarhalla on täysi talvi, ja se osaltaan hieman hidastaa remontin edistymistä. Hella pitäisi saada rahdattua mökkiin, mutta lunta on niin paljon, ettei mökin eteen pääse autolla mitenkään. Tai ehkä jollain maasturilla, mutta meillä ei sellaista ole. Mieleen muistuu viime talven jäätiköt, kun jouduttiin kantamaan lautakuorma melkein parkkipaikalta asti kun isä jäi sen kanssa mäkeen jumiin. Hellaa ei niin vaan kannetakkaan jos kärry jää jumiin, niin parempi odottaa että kelit vähän paranevat. Tosin taisin mennä sanomaan että kolaan vaikka koko tien mökille asti, että hella saataisiin sisään, mutta katsotaan nyt tarvitseeko tarttua lapioon 😂Yksi hella mökille on nyt kuitenkin saatu kannettua, nimittäin sähköhella. Ostin senkin tori.fistä ja mielestäni tämäkin on niin söpö. Pesua se vielä kaipaa, mutta niin kaipaa mökillä kaikki muukin.  Peltikin on niin pieni, että se vastaa varmaan kolmasosaa normaalista uunista, mutta eiköhän tuolla saa tehtyä kaiken mitä mökillä tarvitseekin.


Lisäksi keittiöön on kannettu jääkaappi (myöskin torista) ja mallailtu valmiiksi pöytätasoa. Aika kompaktihan tuo keittiö on, mutta pitäisi olla kaikki mitä tarvitaan. Tuohon seinälle vielä ikkunan viereen joku hylly.


Lisäksi sähkötarvikkeet ja tapetit on nyt ostettu. Tapetissa päädyin lopulta Bårastapeterin Jubileum Floraan harmaapohjaisena. Se on nättiä ja varmasti sopiva puutarhamökkiin jälleenmyyntiäkin ajatellen. Olen halunnut mökkiin 50-luvun henkeä, mutta tapetin kohdalla päädyin luopumaan siitä kun retrotapeteissa ei oikein ollut siirtolapuutarhaan sopivia malleja. Myöhemmin näin kuitenkin Antiikki -lehdessä jutun vanhoista tapettimalleista ja siinä oli kuva tuosta Florasta mustapohjaisena ja teksti jonka mukaan tämä malli on juuri 1950- luvulta! Eli sainkin sattumalta lopulta sekä 50-luvun että sopivan puutarhatapetin. Lisäksi nyt kun päätin vihdoin käydä ostamassa tapetit, niin tätä olikin tullut K-raudan hyllyyn. Olin varautunut että joudun maksamaan monta kymppiä vielä kuljetuksestakin. Maksoi tämä tapetti silti vähän yli 40€ rulla, mutta Pihlgren&Ritolalta himoitsemani tapetit olisivat maksaneet ainakin kaksi kertaa sen verran ja neljä rullaa tätä vain tarvittiin.


Sähkötarvikkeista olisin halunnut aluksi kivat myöskin retromalliset Schneiderin Renovat. Sitten satuin katsomaan mitä tavallisen muotoiset pistorasiat maksavat ja järkytyin. Normaali pistorasia maksoi noin 5€ kappale kun nuo Renovat olisivat olleet n. 30€ kappale! Ja niitä tarvitsisi vielä viisi ja lisäksi kaksi piiloon menevää jolla ei olisi niin ollut väliä miltä ne olisivat näyttäneet. Lisäksi vielä katkaisijat kaiken lisäksi. Laskin karkeasti että säästin yli 150€ sillä että otin tavallisen malliset pistorasiat 😅

Kukaa ei taatusti tule kiinnittämään asiaan edes mitään kummempaa huomiota mihinkään pistorasioihin. Pääasia että on sähköä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...