torstai 7. kesäkuuta 2018

Akileijoja ja mu


Akileijoja on putkahdellut pitkin pihaa ilman että olen tehnyt mitään niiden eteen. Taitavat olla varsin helppoja, voisi tulla vaikka uuden värisiäkin. Ei ole kyllä hajuakaan miten niitä saisi lisää, onko kaupassa siemeniä vai mitä. 

Juhannusruusukin aloitteli kukintaansa jo alkuviikosta. Ensin oli yksi kukka, mutta seuraavana päivänä koko puska oli jo valkoisena. 


Vein töihinkin muutaman oksan missä oli paljon nuppuja ja yhden yön aikana nuput olivatkin auenneet.Olemme nyt ollet yötäkin mökillä melkein enemmän kuin kotona. Kaupungissa on ollut niin kuuma, ja mökillä taas viileää, niin ei ole tarvinnut paljon miettiä kumpaan mennään yöksi. Yksi yö ilmat alkoivat kuitenkin viiletä ja tuli kauhea tuuli. Tuntui että tukkakin hulmusi vaikka oli sisällä, kun ikkunan karmien välistä puhalsi niin kovasti. Peiton alla kuitenkin tarkeni, mutta ehkä olisi mukava että hellan saisi käyttöön niin saisi tarvittaessa mökkiä hieman lämmitettyäkin. Jokin putken pätkä vielä puuttuu että hellan saisi kiinni hormiin. Ja tuplaikkunatkin olisivat kivat, niin tuuli ei ihan sisälle asti pääsisi. 


Nämä edellisen asukkaan hankimat kompostorihököstykset eivät ole kyllä mistään kotoisin, kun eivät pysy edes pystyssä. Ilmankos hän olikin sitonut yhden ympärille köyttä, pitäisi varmaan laittaa muidenkin ympärille niin pysyisivät koossa.

Vanha jääkaappikin tuolla vielä näkyy nököttämässä, pitäisi kuskata se kierrätykseen mutta siihenkin tarvitsisi taas peräkärryä. Täytyy odotella hetki että on tarvetta kärrylle muutenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...