tiistai 19. kesäkuuta 2018

Fiskars waterwheel -kastelukela

Ilmoittauduin taas avoimet puutarhat -päivään ja tänä vuonna 50 osallistujaa sai mahdollisuuden Fiskarsin uutuustuotteen testikäyttäjäksi. Innostuin heti ilmaisesta letkusta, mutta harmikseni olin 51. ilmoittautuja. Ihana ihminen puutarhapäivän järjestelijöistä sai kuitenkin puhuttua minullekin tuon uutuuden. Ei mennyt kuin viikon verran ja sain hakea Postista uuden kasteluihmeen. Onneksi en mennyt Postiin pyörällä niin kuin ajattelin, koska paketti oli aivan hervottoman iso. Onneksi paketin sisällä oli runsaasti toppauksia ym. eikä itse tuote ollut järin suuri. Kahva on ulos vedettävä, joten letkua saa vedettyä perässään kuten Tallinan laivoilta tuttua kaljakärryä. Isojen pyörien ansiosta letku liikkuu melko kätevästi nurmikollakin, mutta koska olen niin pitkä niin jalat ottivat kiinni kävellessä kelaan. Tämä letku esitteen mukaan kokoa M/L eli joko 20 tai 30 metriä. En itseasiassa edes tiedä letkun tarkkaa pituutta, mielestäni sitä ei lukenut missään. Täytyykin oikein mitata, koska letku tosiaankin ylöttyy palstan kulmasta toiseen kulmaan saakka, ja palstani on n. 360neliötä. Varmaankin letkuni on sitten oltava 30 metriä...Käytössä letkukela kaadetaan maahan ja tuo kela pyörii niin että letkun saa helposti vedettyä ulos. Keskikohdan sisällä on kaikki tarvittavat välineet, letkun liittimet sekä suutinosa.


 Suuttimen päätä kääntämällä saa joko sumua tai suoran vesisuihkun ja kaikkea niiden väliltä. Suuttimeen saa lisäksi tuollaisen telineen, jolloin sen voi jättää maahan suihkuttamaan vettä itsekseen. Kuitenkin varsinainen sadetin olisi hyvä lisä, tuon kanssahan vesi menee vain yhteen kohtaan.

Letkua mainostetaan ettei se mene taitoksille niin ettei vesi kulje enää, mutta ainakin itse olen sen pari kertaa saanut menemään niin tiukasti taitteele että veden tulo on pysähtynyt. Muuten kuitenkin mahtava tuote, itse olen vain niin laiska etten jaksa joka käytön jälkeen kelaa rullata ja kuljettaa säilöön. Kuitenkin kelauskin toimii varsin näppärästi, jos letkun joskus haluaa piiloon.

Tätä saa tulla ihmettelemään ja kokeilemaan puutarhapäivänä, ja saan pitää vielä vierailleni arpajaiset, jonka voittaja saa 200eurolla Fiskarsin välineitä 😍
(Äiti ja Paavo, te olette muutenkin tulossa, mutta jos tätä joku muukin lukee 😋)


Avoimet puutarhat -päivä on tänä vuonna siis 1.7. klo 12-17! Aiomme pitää taas mökillä kahvilaa ja pieni kirppis saataneen myös pystyyn! Kahvila tosin on hieman pienimuotoisempi kuin viime vuonna, mutta pullaa ja kahvia on tarjolla kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...