sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Avoimet puutarhat

Onpas aika taas kulunut nopeasti. Viikko sitten oli tosiaan avoimet puutarhat -päivä siirtolapuutarhallakin ja pidin äidin, kahden siskon, siskon miehen ja kahden pikkuapurin voimin mökkiä auki. Väkeä riitti 12-17 välillä runsaasti ja viimeiset taisivat tulla hieman viiden jälkeenkin. Aiempina vuosina pari viimeistä tuntia on ollut selvästi hiljaisempia. Tuntui että väkeä oli nyt aiempaa enemmän liikenteessä, vaikka välillä satoi vettäkin. Emme pitäneet nyt kahvilaa lainkaan, mutta onneksi naapuri piti niin kävimme siellä kahvilla ja piirakalla.

Kirpputori meillä oli sentään oli ja lisäksi olin koonnut tarjolle melkoisen kasan ilmaiseksi otettavaa roinaa edellisen omistajan jäämistöistä. On tullut huomattua että kaikki melkein roskakin lähtee eteenpäin kun antaa ilmaiseksi 😄  Tavarasta onkin nyt hyvä päästä eroon, kun leikkimökki pitäisi saada purettua ja siellä olevat tavarat pitäisi saada jonnekin mahtumaan...

Kuva kotoa lipaston päällä, pioneja pienen pienessä Wirkkalan Varsan jalassa. Kuvissa isoisovanhempiani ja Helmi-kummini.

Suurin osa kävijöistä kävi taas ihmettelemässä mökissä sisälläkin. Monet muistivat käyneensä siellä viime vuonnakin ja osa oli ensimmäistä kertaa siirtolapuutarhalla. Oli hauska kun kävijöistä 99% kehui ensimmäisenä tapettia, kun he tulivat sisään. Kyllähän tapetti kieltämättä hieno onkin, samoin koko mökki. Varsinkin nyt kun Paavo sai vihdoin remontti-inspiraation ja laittoi ikkunalistat paikoilleen.
On tämä vaan nätti nyt kun listatkin on ikkunoiden ympärillä! Verhotangot vielä pitäisi ostaa ja laittaa paikoilleen 💓

Ehdin itsekin käydä kiertelemässä muiden palstoilla ja sillä välin muut esittelivät meidän mökkiämme. Kun olin poissa niin joku oli kuulemma jo kysellyt millä hinnalla mökki olisi myynnissä. Sisko ei ollut osannut vastata ja hyvä niin, kyllähän sitä vähän surku tulisi jos nyt ajatteleekin että myisi tämän. Aina olen ajatellut että tämä joskus kyllä myydään, mutta jos ei nyt ihan vielä kuitenkaan.

Muiden palstoista jäi mieleen ihana viidakkomainen puutarha, jossa oli häkissä kanarialintuja sekä palsta, jolla oli kolme kanaa. Kanat olisivat omissakin haaveissa, mutta ehkä nyt toistaiseksi viisi kanaa ja kukko vanhempieni luona saavat riittää. Itse ne kuitenkin sinnekin hankin.... Muutenkin oli mukava kurkistella millaisia mökkejä ja puutarhoja muilla oli. Ensi vuonna taas uudestaan osallistumaan tapahtumaan. 

Kuistikin alkaa valmistua. Paavon inspiraation ollessa valloillaan piti listat saada paikoilleen heti, ei väliä vaikka  ne oli maalattu lattian värillä koska ne oli tarkoitus laittaa portaikkoon lattialistoiksi. Noh minä maalaan nämä sitten vielä uudelleen eri värillä. Lisäksi roskalavalta raahaamani naulakko pääsi vihdoin paikoilleen. Muistan kun pari vuotta sitten polkupyörällä rahtasin tämän kotiin ajatuksella että se sopii täydellisesti mökille. Vähän lyhempihän se voisi olla, mutta tyyliltään on oikein passeli. 

Tämä vuosi oli muuten ensimmäinen, kun puutarhan auki pitämisestä sai yhteisötunteja. Koko päivästä sai kaksi tuntia. Olen ollut taas vähän laiska tuntien kerryttämisessä, yksissä talkoissa olen vain käynyt. Vielä pitäisi viisi tuntia käydä tekemässä. 


Yhtään kuvaa en tapahtumasta tajunnut ottaa. Ajattelin että ehtiihän siellä tehdä vaikka mitä, mutta jotenkin äkkiä se aika kului ihmisten kanssa jutellessa. Laitoin tähän kuitenkin kuvitukseksi hieman muita kuvia. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...