keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Heinäkuun alkua

Avoimet puutarhat -tapahtuma on sunnuntaina ja sitä ajatellen hieman siivosin mökkiä. Pidämme äidin kanssa mökillä kirpputoria ja mökkiin saa taas tulla sisällekin ihmettelemään remontin edistymistä.


Pari mattoa toi heti lisää kodikkuutta, eikä tämä näytä enää niin pahasti työmaalta. Toki tuo ryppyinen pöytäliina ja kauhtunut puutarhatuoli voisivat olla hieman paremmat vielä.


Keittiön yläkaapista puuttuvat vielä ovet ja puuhella ei vieläkään ole kiinni hormissa. Vesihanakin on paikoillaan vain näön vuoksi, tämän kesän projektina pitäisi olla myös vesiletkun kaivaminen maahan palstan kulman vesipisteelle ja lavuaarin yhdistäminen viemäriin.


Mökin seinustoille lapioitiin parin kaverin kanssa jo puoli kuutiota soraa. Pitäisi vielä keksiä joku reunakivi tms, edullinen ratkaisu rajaamaan tuota soran ja nurmikon väliä. Sora on kovin likaista, tästä näkee miten tuo räystään ulkopuolella oleva sora on jo puhdistunut sateessa. Kaksi seinustaa alkavat olla valmiina, mutta vielä kaksi seinustaa pitäisi ensin kaivaa auki, laittaa kangas ja levitellä sorat. Varmaan toinen kuutio pitää soraa tilatakin, että saa myös etupihan tehtyä.
Kasvimaalaatikoissa kasvu on ollut jotenkin vaisua tänä kesänä. Juuri ja juuri edes näkee mitä pitäisi kasvaa. En ole nyt aivan varma johtuuko tämä siitä, että kylvin siemenet vasta toukokuun viimeisinä päivinä vai onkohan joku mennyt pieleen bokashini kanssa. Kaikilla muilla bokashiryhmässä kaikki tuntuu oikein rehottavan ravinteikkaan mullan takia.


Äiti toi pari vuotta sitten jonkin kärhön, jonka luulin jo kuolleen. Kuitenkin pientä eloa on tänä kesänä tullut näkyviin. Jotain kummaa eloa on myös tuossa omenapuun rungon raossa, mikä lie sieni sieltä pilkistää. Ostin kirpputorilta toisenkin omenapuun alle kärhön, saksankärhö taisi olla se nimeltään. Toivottavasti se kasvaa hieman nopeammin kuin tämä.

Olen keksinyt että haluan palstalleni pähkinäpensaan. Täällä omavarainen -sivulla on hyvä juttu pähkinöiden kasvatuksesta. Täytyy vielä miettiä mihin sen laittaisi,  pähkinä vaatii suojaisen, lämpimän paikan ja paljon ravinteita. Mietin sitä ensin takapihalle, mutta ei taida oikein sopia sinne olosuhteiden puolesta. Ensi kesänä voisi muutenkin siirtää etupihalla olevat kasvimaalaatikot jonnekin, niin ehkäpä pähkinä voisi tulla niiden tilalle. En ole ikinä nähnyt missään kasvavan pähkinöitä, niin haluaisin itse kokeilla. Melkein jo maistan pähkinät suussani 😄Tästä tuli kyllä harvinaisen poukkoileva teksti, mutta minun pitäisi oikeastaan olla jo nukkumassa. Aamuvuoro taas kutsuu huomenna.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...