perjantai 21. toukokuuta 2021

Tarina kasvihuoneen synnystä

Olen Paavolle marmattanut kasvihuoneesta jo monta vuotta, eikä sitä tänäkään vuonna ehditä rakentamaan. Ehkä sen takia hän antoi minulle synttärilahjaksi minikasvihuoneen, että marmatus hetkeksi kaikkoaisi. Olin tästä iloinen. Paitsi kuulemma minun pitäisi se itse koota. Mutta eihän siinä mitään, olenhan kätevä emäntä.

Ensin luin epäselviä ohjeita varmaan tunnin ja katselin lähes samannäköisiä metallipalikoita, ennen kuin pääsin alkuun. "Ruuveja ei saa kiinnittää liian kireästi," no helppo homma, jätetäänpän todella löysästi. Sitten piti kiinnittää jo lasit, kun oli kiinnitetty toisiinsa ainoastaan tuo pohjakehikko ja pystyosat. Kovin hontelolta vaikutti, mutta löysästi piti ruuvit olla kiinni. Ei mennyt montaa minuuttia, kun hento tuulenvire sai metallit taipumaan ja  lasit kaatumaan. Riks ja raks, ihme kun vain yksi lasi hajosi. Meinasi itku tulla kun veetutti niin paljon. Googlailin jo lasiliikkeen aukioloaikoja ja pohdin paljonkohan tuommoinenkin tulee maksamaan. Ja juuri hajosi tietenkin tuollainen päätyosa, missä on vinokin tuo yksi sivu.

Onneksi sitten tuli töistä Paavo, joka osaa tehdä mitä vaan. Porukoille oli jäänyt mökin ikkunoiden teosta ylimääräistä lasia ja lasiveitsikin löytyi. Ei mennyt montaa minuuttia kun oli uusi lasi leikattu ja yhdessä saatu kasvihuone kasaan. Vääntynyt runkokin suoristui kun saatiin lasit kiinni Eipä tuota olisi yksin saanut kyllä koottua se kuuluisa Erkkikään, joten ei ihme etten onnistunut. Olisin halunnut minikasvihuoneen oikealle kasvihuoneelle suunnitellulle paikalle tuohon sora-alueelle, mutta se piti nyt iskeä täksi kesäksi keskelle nurmikkoa, ettei se hajoa kattoremontin tiimellyksessä. 
Haettiin vielä toinenki lavankaulus, niin tästä tuli hieman korkeampi. Ajattelin tänne myöskin laittaa kastelualtaat ja kasvusäkit. Sitä en kyllä tiedä mitä kasveja tänne mahtuu, koska tomaattinikin alkavat olla jo niin korkeita, että tulee katto vastaan. Ehkä laitan melonia, kasvihuone- ja viidakkokurkkua ja chiliä kokeeksi yhdet kutakin ja jos vielä mahtuu niin tomaattia ja chiliä. Jotkut tykisysteemit niille pitää vielä keksiä. 


Ostin tähän myös pohjakankaan ja kattolasit ovat toki myöskin. Kai tässä pikkuhiljaa pitäisi ne kastelualtaat saada askarreltua, niin saa taimet tänne siirrettyä. Melko hontelohan tuo kasvihuone on, mutta toivotaan että nyt pysyisi kasassa. Ehkä tällä tarinalla on alun draaman jälkeen kuitenkin onnellinen loppu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...