torstai 29. kesäkuuta 2017

Maalaustalkoot

Keskiviikkona oli taas yksien talkoiden vuoro. Kaverit ovat niin innoissaan tulossa talkoisiin, että nämäkin sovittiin pelkästään sen mukaan että kaveri pääsi miehensä kanssa tulemaan Porvoosta asti. Ostin maalia ulkoseiniin, lattiaan, lakkaa ulkokalusteisiin ja ennestään oli olemassa jo se pohjamaali niihin sisäseiniin. Työtä oli varattu siis isommallekin porukalle. Paikalle tuli Porvoolaisten lisäksi yksi Tampereen kaveri, kaksi siskoa, siskon mies, äiti ja eno. Paavokaan ei ehtinyt paikalle, mutta hän sai kyllä konsultaatioviestejä päivän aikana aika montakin.

Osa porukasta alkoi heti maalaamaan ulkoseinien uusia lautoja ja osa alkoi raapimaan maaleja irti vanhoista laudoista. Melkoinen työn touhu.


Kylkiäisen pääty jäi nyt täysin koskemattomaksi, tekee sen sitten kun kylkiäinen on purettu. Toisesta päädystä taas oli yksi lauta ja useampi rima sellainen, että ne vaativat vaihtoa. Rimat nyhdin irti, mutta tuon laudan jätimme vain raapimatta ja maalaamatta. Paavo saa hoitaa sen, en halua että koko seinä eristepurut valahtavat pihalle...

Siskoni käyttivät luovuutta maalaustelineiden suhteen :D Mitkään tikkaat eivät olleet sopivat tähän väliin, kaikki olivat joko liian pitkiä tai sitten liian lyhyitä, että niiden yläpään olisi saanut osuman tuohon ikkunoiden päälle. Noh mutta hoituihan se homma näinkin!


Valkoista maalia oli jäljellä vain purkin jämät ikkunoiden jäljiltä, mutta sitä oli silti pakko sutia jo noihin kuistin nurkkiin, niin että nähtiin millainen siitä sitten lopulta tulee. 


Valitsin mökin värin kaupasta silmämääräisesti niin, että se olisi mahdollisimman lähellä vanhaa sävyä. Hieman pelkäsin että on liian räikeä, mutta ihan hyvähän tuo lopulta on. Päädystä huoma hyvin tuon vaihtoa odottavan laudan. Tien puoli jäi vielä maalaamatta, mutta sekin on jo raavittu valmiiksi, eli raskain osuus on jo tehty. 

'
Sisällä näyttää nyt tältä. Paavo tosin vastasi vasta talkoiden jälkeen että seinät pitäisi saada ihan kokonaan valkoisiksi, etteivät ne sitten ime hirvittävää määrää tapettiliisteriä. Tuonkin maalaustuloksen saaminen oli työn ja tuskan takana, kun nuo levyt imivär kuulemma maalia ihan hirveästi. Täytyy hakea vielä ainakin toinen kolmen litran purkki tuota maalia. 


Että sellaista, lattiamaali ja öljy pihakalusteille jäivät vielä käyttämättä, mutta pitää jättää jotain vielä seuraaviinkin talkoisiin!

Kiitokset muuten kaikille talkoolaisille ja nuoimmalle siskolleni talkoosopasta sekä hyvistä sämpylöistä. Äidille kiitos muista tarjottavista!

Huomenna työt jatkuvat, sunnuntaina on avoimet puutarhat ja mökki ja piha kaipaavat siivousta. Mökki saakin olla vielä kesken. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heinäkuu

Onpas taas hujahtanut aikaa viime kirjoituksesta. Kelit ovat olleet vaihtelevia, ensin oli kovat helteet, jolloin en jaksanut tehdä oikein m...