tiistai 20. syyskuuta 2016

Mökkitalkoot numero 1.


Mökkikaupat tehtiin perjantaina 2.9. ja heti seuraavan viikon torstaina pidin ensimmäiset talkoot. Paikalle saapuikin lisäkseni 11 henkeä, joista nuorin oli vain vajaa 3-vuotias kummityttöni. Pelkäsin hieman, että keksinkö kaikille edes tekemistä pienellä tontillani, mutta kyllä vain kaikki saatiin hommiin. Osa teki töitä pihalla ja osa purki mökistä paneeleita. Isolla porukalla saatiin kyllä muutamassakin tunnissa paljon tehtyä.
Innokkaat talkoolaiset :D Laitoin tytöt poistamaan nurmikkoa tieltä, tien hoito nimittäin kuuluu tontin vuokraajalle jokaisen tontin kohdalta tien puoliväliin saakka. Ja siistiä tuli!


Orapihlaja-aita näyttää vielä melko karulta, siinä kasvaa välissä sireeniä ja siinä on muutenkin melko isoja aukkoja, mutta mietin sitten keväällä mitä sille teen.
Alempana olevassa kuvassa näkyy nilkat seuraavana aamuna, en olisi uskonut että tuolla voi olla noin paljon hyttysiä! Muidenkin nilkat näyttivät kuulemma melko samalta seuraavana päivänä.
 

Tästä talkoolaisesta oli lähinnä vain harmia, hän kun halusi "itte" tehdä kaiken, ja "auttaa tyttöjä" esimerkiksi talikon käytössä jne., mutta kiva kun tuli piristämään kaikkien päivää :D
Tässä kuvassa näkyy myös siistitty nurmikko, tuli heti melko siisti kun leikkasi ruohonleikkurillakin.

Tonttien välissä taas tulee olla 60 sentin huoltokäytävä, eli molemmille vuokraajille kuuluu 30 sentin alueen siistinä pito. Tässä vedetään nurin horsmia ja muuta pitkäksi venähtänyttä kasvustoa viikatteella ja puutarhasaksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...