tiistai 20. syyskuuta 2016

Puutarhahommia

Mökkikaupoista on kulunut nyt kaksi ja puoli viikkoa ja melkoisesti ollaan kyllä saatu aikaan. Ihmiset ovat olleet kovin kiinnostuneita näkemään mökkini, että vieraita on riittänyt. Melkein kaikki ovat joutuneet myös hommiin, useimmiten ihan vapaaehtoisesti. . Laitan nyt tähän muutamia kuvia puutarhasta sellaisena kuin se ostohetkellä oli.


Puutarhahan oli ollut hoitamatta muutaman vuoden, ja siltä se kyllä näyttikin. Pensaat olivat kasvaneet seiniin kiinni ja niiden keskellä oli yksi kolmesta omenapuusta, jossa ei tosin näkynyt lainkaan omenoita. Myöhemmin mummu kuitenkin näki maassa puun alla muutaman omenan, joten ei se ehkä ihan turha vielä ole.


Tässä näkyy nurmikkoa ja sekalaisia perennoja. Taaempana näkyy toinen omenapuu ja tuon viidakon keskeltä löytyi myös monta huonokuntoista viinimarjapensasta.


Tieltä ovelle johtaa pieni laatoitettu polku, joka oli myös lähes kasvanut umpeen. Polun molemmilla puolilla on perennapenkit, joissa on ainakin pionia sekä jotakin liljaa, muita lajeja en osaa vielä tunnistaa. Vasemmassa reunassa näkyy myös sireeni.


Nurmikon kimppuun käytiin ensin viikatteen kanssa, sisko tuli poikaystävänsä kanssa käymään ja laitoin heidät heti tähän hommaan. Vajasta löytyi myös sähkökäyttöinen ruohonleikkuri, joka pienen alkukankeuden jälkeen saatiin käynnistettyä ja saatiin nurmikko heti paljon siistimpään kuntoon.
"Kylkiäisen" eli mökin sivulla olevan lisäsiiven edessä näytti tältä. Kylkiäisessä on kuivakäymälä sekä varastotilaa ja se on tehdään myöhemmin todennäköisesti kokonaan uudelleen, koska sekin on niin vino. Komposteja tontilla on ainakin viisi, ja niissä on paljon maantumattomia risuja ym., jotka vaikuttavat olevan oikein kotiloiden paratiiseja.

Takapihalla kasvaa tuoksuvattua, jota tässä kuvassa on karsittu jo melko paljon, sekin kasvoi ihan seinässä kiinni. Tarkoitus on varmaankin poistaa se kokonaan, mutta jätin nyt vielä osan hieman näkösuojaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...