torstai 9. helmikuuta 2017

Harkkojen hakua ja sen sellaista

Onpahan edistystä tapahtunut nyt myös mökillä! Kävimme jo tammikuussa hakemassa rautakaupasta harkkoja ja betonia hellan ja hormin perustaa varten.Sai taas jumpata näiden parissa, varsinkin taas niiden 25 kilon betonisäkkien. Olimme taas liikkeellä isän autolla ja peräkärryllä ja jouduimme elämäni ensimmäiseen kolariin. Pysähdyimme liikennevaloihin kun auto nytkähti yhtäkkiä eteenpäin. Olin ihan varma, että auto levisi siihen, mutta kun katsoimme taaksemme niin rekka olikin ajanut peräkärryn perään. Onneksi vauhtia ei ollut paljoa, mutta pelästyi siinä kuitenkin. Kuski tuli kiltisti selvittämään tilannetta kanssamme ja soitin isälle ja lähetin kuviakin, mutta ei kärryssä näkynyt mitään vaurioita hieman mutkalle mennyttä takalaitaa lukuun ottamatta. Kärry on niin vanha romu jo muutenkin, että takavalon muovikuorikin oli rikki jo valmiiksi. Rekan keulaan taisi ottaa enemmän vahinkoa tässä osumassa. Isä tarkisti kärryn vielä kotonakin, mutta ei siinä ollut mitään sellaista että olisi kuskille pitänyt soittaa. Kokemushan tuokin.


Samalla reissulla vietiin sohvakin mökiltä pois parempaan säilöön. On se kyllä vaan nätti ilmaiseksi sohvaksi! Verhoilukin vielä ihan ehjä, tosin melko likainen. Tuo toisen päädyn rottinki tosiaan on vain hieman rikki.


Tällä viikolla Paavo alkoi muurata harkkoja kuopassa olevan betonikakun päälle pakkasista huolimatta. Olin minäkin sentään yhden päivän työmaalla ja kannoin nuo sisällä olleet laudat ulos pressun alle.
Vanha toppahaalari on ihan paras talvella, ei tule viimaa selkäänkään kun on hyvin peitossa. Vähän kyllä hävetti tuo päällä käydä hakemassa Lahdenperän Shelliltä vettä betonimyllyn pesua varten...


Paavo on alkanut tällä viikolla laittaa myös lattian kannatinpuita kiinni kaikesta pakkasesta huolimatta. Kerran hän tosin joutui tulemaan takaisin kotiin, kun oli niin kylmä ettei porakoneen akku suostunut mökillä latautumaan.

Kovin ankealta näyttää vieläkin, tulisipa jo kevät niin voisi pitää uudet talkoot ja saisi noita risuja, betoninkappaleita ym. roskaa vietyä poiskin. Olen hieman jo katsellut siemeniäkin ja lainannut kirjastosta puutarhakirjojakin kasvimaata ajatellen. Todennäköisesti se tulee tuonne mökin toiseen päätyyn. Katsoo nyt miten hommat etenee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...