keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Hormin alku

Hormi alkaa pikku hiljaa nousemaan! Oma panokseni tässä hommassa on kyllä aikalailla pyöreä nolla, mutta olisin tuolla taas vain tiellä. Lisäksi olen ollut vähän kipeänä, niin ei huvita lainkaan seistä tuolla pihalla ilman mitään järkevää taidoilleni sopivaa tekemistä.
Muurin ja hellan pohjaan Paavo valoi vielä harkkojen päälle tuollaisen betonikakun. 


Tiilet tilattiin taloon.comista, laskelmien mukaan ne sai sieltä halvimmalla, vaikka kotiinkuljetuskin maksoi reilu 100€. Tiilet toimitettiin 5 päivän kuluttua tilauksesta, vaikka toimitus luvattiin vasta 2-4 viikon päästä. Lisäksi tiilet tuotiin suoraan mökin takapihalle. Ei olisi helpompaa voinut olla. 588 tiiltä olisi vaatinut melkoisen monta reissua Starkiin peräkärryn kanssa. 
Pientä sommittelua hormia varten.
 Paavo teki huonontuneista laudoista väliaikaisen lattian, nyt tiilien ym. tavaran kantaminen on paljon helpompaa kun ei tarvitse varoa lattiankannattimiin kompastumista. Betonimyllynkin sai nostettua taas sisälle noiden päälle. 

Nyt se alkaa jo näyttää hormilta! Eilen käytiin vielä hakemasa hormiin ilmaräppänät, savupelti ja muuta tarvittavaa tavaraa. Tänään Paavon avuksi meni siskon poikaystävä ja Paavo sanoi että tänään hän muuraa hormin ylös asti, mutta saapas nähdä miten paljon he ovat saaneet aikaan. 

Loppuun vielä kuva viime viikolta, kun avasimme grillikauden. Kädet olivat ihan jäässä, vaikka aurinko paistoikin täysillä. Mummun vanha sähkögrilli pelaa kyllä hyvin, vaikka on varmaan ostettu joskus 80-luvulla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...