maanantai 13. maaliskuuta 2017

Kaunis kevätpäivä

Tänään oli kyllä upea keli, minulla oli vapaapäivä ja mentiin heti aamusta mökille. Aamulla oli vähän pakkasta ja koko siirtolapuutarha oli hirveää jäätikköä, mutta auringon paistaessa oikei näki miten jäät sulivat. Äiti ja mummukin kävivät katsomassa työmaata yhdentoista jälkeen ja silloin oli vielä niin liukasta että heidän piti kävellä naapurin pihan poikki, ettei mummu kaatunut. Toivottavasti naapuri ei käy pariin päivään mökillään, saattaisi ihmetellä kengän jälkiä jotka menee kukkamaan poikki :D

Mutta itse asiaan. Viime viikolla oltiin mökillä kahtena päivänä. Ensimmäinen päivä meni oikeastaan vain ajellessa pitkin kyliä kun oli taas peräkärry käytössä. Haettiin lisää lautaa Hämeenkyöstä ja lisää vielä kaupastakin kun kaikki isän laudat tuli käytettyä jo loppuun. Lisäksi haettiin rimaa ulkolaudoitukseen, betonia hormin pohjan valamiseen, karmipuuta välioven puuttuvaa karmia varten ym. Mukana oli myös kaverini, joka oli jo moneen kertaan kysellyt että eikö ole mökkitalkoita tiedossa. Kutsuin hänet sitten mukaan muuten vaan, ja yhdessä saatiinkin ihan hyvin kuistin laudoitusta tehtyä. Toisena päivänä sain kuistin laudoitettua loppuun ja Paavo laittoi kuistin ikkunat paikalleen. Tänään kun laiteltiin vielä rimoitukset paikoilleen niin mökkihän alkaa näyttää jo melko valmiilta.


On se vaan söpö! Tässä näkyy tuo oven uusi värikin jo paikoillaan.

On tässä välissä jotain tapahtunut, ensimmäinen kuva on otettu ennen joulua ja tuo toinen tänään.

Tähän väliin vielä kuva mökistä ostohetkellä viime syksyltä. Nyt kun katsoo niin olihan koko mökki ihan mutkallakin, 


Rännit pitä vielä uusia, kuistin perustukset tehdä uusiksi, vähän viilata sitä sun tätä nurkkaa, rapsuttaa vanhat maalit pois ja maalata koko torppa.  Sitten olisi ulkopuoli kunnossa, sisällä onkin vielä lisää  tekemistä. Enkä nyt maininnut edes kylkiäisestä vielä mitään, se näyttää entistä hirveämmälä suorassa seisovan mökin vierellä. Se puretaankin kokonaan ja tehdään uusi sitten kun ehditään. Siihen ei ole vielä haettu edes lupia. Melkoisesti tekemistä vielä, mutta kyllä tuo melko valmis, kaunis ulkokuori jo antaa hieman toivoa että joskus tulee vielä valmista.

On mökin sisälläkin kuitenkin jotakin tapahtunut. Paavo sai katon jo kokonaan laudoitettua ja tänään tilattiin tiilet. Toivottavasti ne tulisivat vielä tällä viikolla niin saisi hormin pian muurattua. 

Parvella pääsi käymään pitkästä aikaa nyt kun laudoituksen valmistuttua on edes se parvi. Parven ikkuna odottaa vielä korjausta, mutta silläkään ei ole kiirettä. Tämä kuva on viime viikolta, nyt lunta on jo paljon vähemmän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...