torstai 13. heinäkuuta 2017

Kukkia kukkia!

Puutarha on suorastaan räjähtänyt kukoistukseen! Pionit ovat täydessä kukassa ja kaikki näyttää muutenkin rehottavan. Polkukin on kasvanut melkein umpeen.


Kasvimaa näyttää nyt tältä. Pinaattia olen ottanut jo kahteen kertaan, ensin tein pinaattilättyjä ja nyt toisella kertaa tein pinaattikeittoa elämäni ensimmäistä kertaa. Tuli hyvää, aivan kuin kaupan soppaa olisi ollut ja oli tosi helppoa tehdä! täytyy tehdä jatkossakin. Pioneja on kolmea eri pinkin sävyä. Voisi vielä selvittää noille kaikille nimet. 


Nämä kuvat on otettu tiistaina. Nyt sade on jo piiskannut melkein kaikki kumoon, vaikka yritin niitä tukea parhaani mukaan. Ensi vuonna täytyy kehitellä paljon korkeammat tuet. Olen vienyt pioneja töihin, mummulle, kotiin ja antanut kavereille, kiva että ne ilahduttavat siten niin monia.


Tämä kyllä harmittaa, kalliokielon lehdet ovat täynnä valkoisia toukkia 👎 Kaveri selvitti pikaisesti että ne ovat kalliokielopistiäisen toukkia. Ne olisi pitänyt nyppiä pois heti kun niitä alkoi ilmestyä, nyt kieloissa ei ole lehtiä enää ollenkaan. Tämäkin kuva oli otettu keskiviikkona, nyt lehdistä ei ole jäljellä tuotakaan vähää. Onneksi niistä ei ole muuta haittaa kuin että syövät kalliokielot. Veikkaan että niitä on ollut aikaisempinakin kesinä eikä kukaan ole ollut niitä nyppimässä,  ja silti kielot vain kasvavat aina uudelleen.

1 kommentti:

  1. Kauniita pioneja! Kaikista tummin pioni näyttää Karl Rosenfieldiltä ja vaaleanpunainen Sarah Bernhardilta. Tuholaiset ovat kyllä tylsiä, toivottavasti pääset niistä ensi kesänä eroon. :)

    VastaaPoista

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...