lauantai 22. heinäkuuta 2017

Lauantai

Kotkan Meripäivistä ja perheen naisten Punkaharjun reissusta on nyt selvitty, jospa aikaa jäisi taas hieman enemmän mökillä oloon. Torstaina ennen iltavuoroa kävin nopeasti leikkaamassa nurmikot ja vähän siistimässä aina vain lisää leviävää tatarta. Pionit ovat nyt jo kaikki kukkineet, mutta otin vielä muutamia kuvia niistä ennen kukinnan loppumista.

Tässä nipussa on nyt kaikki kolme erilaista pioniani. Elämäni ensimmäisessä kommentissa (kiitos siitä 😄) Puutarhurin majan  Minna arveli tummanpunaisen olevan lajiltaan Karl Rosenfield ja vaaleimman Sarah Bernhardt ja pikaisen googlettelun jälkeen ne näyttävät kyllä samoilta.Sitten on vielä tuo kolmas, hieman tummemman vaaleanpunainen pioni, joita kukki vain muutama.Töihin vein vielä tällaisen kimpun, mihin laitoin viimeiset hyvännäköiset pionini muiden sekalaisten kukkien kanssa. Nämäkin pionit olivat kyllä jo hieman yliaikaisia, eivät nimittäin kestäneet maljakossa kuin pari päivää. 


Tänään kävin vielä töiden jälkeen mökillä. Tarkoitukseni oli maalata ikkunoiden pieliä vähän tarkemmin, mutta sitten laiskotti niin paljon että lähinnä makasin kirjan kanssa auringossa grillaten samalla pari makkaraa. Ja ihan hyvä niin, koska yhtäkkiä alkoikin satamaan vettä, vaikka koko päivän on näyttänyt niin aurinkoiselta. Noh, sain sentään kylvettyä ennen sadetta hieman paikkanurmikkoa pariin kohtaan. 

Omenoita näyttää tulevan paljon. Olisi pitänyt keväällä leikata omenapuita vielä rohkeammin, nyt jo tämäkin oksa roikkuu niin ettei alta pysty kävelemään. Ensi keväänä sitten. 


Marjoja on myös tulossa runsaasti. Lintuja näkyy paljon puskissa hyppivän, mutta eiköhän niitä minullekin vielä riitä aivan tarpeeksi.

Mustaa viinimarjaakin näyttää tulevan ihan hyvin, vaikka puutarhalla kerrottiin olevan jotain tuholaista, joka verottaa niiden satoa. Keväällä olisi pitänyt niitäkin nyppiä pois, mutta koska en edes tiennyt koko asiasta mitään, niin enpä ole nyppinyt. Ihan hyvinpä marjoja silti näyttää tulevan 😁

Pinaattia olen kerännyt kasvimaalta nyt jo hieman pakastimeenkin ja kylvin vielä uuden satsinkin. En tiedä kerkiävätkö ne enää tulemaan, mutta kokeillaan nyt sitäkin. Kylvin keväällä myös samettiruusun siemeniä, ja tällaisia kaunokaisia niistä nyt on tullut. Melko vaatimattomia, mutta tunnistaa samettiruusuksi.


2 kommenttia:

 1. Blogisi on tosi kiva! Mahtavaa seurata, miten mökkiänne kunnostetaan vanhaa kunnioittaen.

  Oman siirtolapuutarhapalstanikin kukkia olen yrittänyt selvittää. Monta olen tunnistanut, mutta monta on vielä nimeä vailla. Luitko blogistani jutun avoimista puutarhoista ja teidän ihanasta pop up kahvilasta? https://puutarhurinmaja.fi/2017/07/02/kirppisloytoja-ja-hurmaava-cafe-viola/

  Ja uskaltautukaahan muutkin lukijat kommentoimaan kirjoituksia. Kommentteja on todella kiva saada. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kirjoitus meidän kahvilasta, toivottavasti ensi vuonna olisi mökkikin jo hieman valmiimpi! Täytyykin laittaa sinun blogisi tarkempaan seurantaan

   Ei mulla taida vaan olla vielä sinun lisäksesi muita lukijoita kuin äiti, ja sekin kommentoi sitten livenä ;D

   Poista

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...