perjantai 4. elokuuta 2017

Aina sataa

Ei ole viime aikoina paljon huvittanut olla mökillä. Kokoajan tuntuu satavan, ainakin silloin kun en ole töissä. Tänäänkin kävin mökillä katsomassa mihin katolta tulleet vedet ovat kasaantuneet (vääriin paikkoihin) ja teinkin sitten hieman lapiolla kaivantoja veden ohjaamiseksi muualle. Ei huvittanut edes pyöräillä tässä kelissä, mutta olisi kyllä kannattanut niin olisi melkein kastunut vähemmän. Jostain syystä aikatauluista katsoneeni bussit eivät tulleetkaan, ja jouduin molemmilla matkoilla odottamaan puoli tuntia, vaikka bussien kuuluisi mennä 20 minuutin välein.

Koko kasvimaa alkaa olla aivan räjähtänyt, kaikki on kasvanut ylisuureksi, paitsi porkkanat, jotka ovat jääneet lehtisalaatin alle pimentoon. Karsin salaatteja rajusti, jospa porkkanat vielä intoutuisivat kasvamaan. 

Ai että oli hyvää!

Ruiskaunokit ja kehäkukatkin oikein rehottavat, otin niitä muutaman kukan maljakkoon kotiin, eipä niitä taas tuolla kelillä kukaan mökilläkään katsele. Ensi vuonna täytyy muistaa laittaa sekä ruiskaunokit että kehäkukat johonkin muualle, ne vievät tuolla ihan liikaa tilaa. 


Tämä ei varsinaisesti liity mökille, vaikka sielläkin saattaa muutama maitohorsma kukkia. 
Oli pakko kokeilla Jovelan Johannan reseptiä horsmankukkahyytelöstä . Nypin Hämeenkyröstä litran horsmankukkia ja keittelin hyytelön eilen. 
Nyt keitos oli hyytynyt kokonaan hyytelömäiseksi ja väriltään se on kirkkaan pinkkiä. Otin kuvan salamalla, että näkyy tuo oikea sävy. Aika mielenkiintoisen näköistä ja makuista, vaikea kuvailla mutta todella makeaa on! Täytyy kokeilla tätä vaikka viilin kanssa, mutta aivan varmasti teen tätä vielä toiste, olisi hauska tarjoilla tätä vaikka jossain juhlissa.


Poutapäiviä odotellessa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...