sunnuntai 20. elokuuta 2017

Elokuuta

Tajusin tuossa hetki sitten, että kesähän on kohta jo ohi. Mökki ei ole vieläkään valmis, mutta pitäisihän siellä nyt edes kerran ehtiä yöpymään! Raahasin siis makuupussit ja patjat mökille ja olimme siellä viime viikolla yhden yön Paavon kanssa. Ei ollut oikeastaan edes kylmä, vaikka osa ikkunoista puuttuu edelleen. Onneksi oli edes muovit ikkunoissa niin hyttyset pysyivät poissa. Istuimme pitkään ulkona ja hyttysiä oli pimeän tultua kyllä hirveästi.
En ollutkaan ennen nukkunut betonisäkkien vieressä👀
Aina tyylikkäänä mökillä 👌

En ollut myöskään ehtinyt testaamaan yhdistyksen saunaa kesän aikana vielä kertaakaan, joten sinnekin piti mennä. Jenny lähti mukaani saunomaan ja kaksi tuntia vierähtikin mukavasti välillä saunoen ja välillä pihalla vilvoitellen. Paistoimme myös nakkeja välipalaksi, grilli tuntui olevan siellä kuumana koko illan ajan. Paljon väkeä kyllä oli ja hyvät löylyt, täytyy mennä saunomaan toistekin.

Lisäksi maalaushommat ovat edistyneet hieman. Jenna oli yksi päivä maalaamassa etupuolen valkoisia osia uudelleen ja seuraavana päivänä Jani ja Paavo tulivat auttamaan takaseinän maalaamisessa. Vihdoinkin on nyt sitten sekin keltainen, vaikka kaikki pitääkin maalata vielä toiseen kertaan. Täytyy koittaa vielä tämän kuun aikana saada sekin hoidettua. Vanhojen maalien raapiminen on ollut ulkomaalauksen hitain osa, ja se onkin nyt onneksi kaikki jo tehty. Kasvimaasta ei ole nyt kuvaa, mutta revin kaikki metrisiksi venähtäneet rucolat, pinaatit ja lehtisalaatit pois. Porkkanat ja punajuuret olivat jääneet ihan niiden varjoon, joten jospa nekin nyt pääsisivät kasvamaan hieman suuremmiksi. Harvensin hieman punajuuria ja laitoin pois otetut vielä multaan, jospa nekin vielä kasvaisivat. Isoimmat olivat halkaisijaltaan jo noin viittä senttiä. Lisäksi herneenpalot alkavat olla aika pulleita ja yhden puun omenoista osa on jo kypsiä. Viinimarjojakin olen jo noukkinutkin hieman pakkaseen ja viilin päälle. 


Loppuun vielä kuva ruususta, jonka sain mummulta syntymäpäivälahjaksi huhtikuussa. Se oli tavallinen ruukkuruusu, jonka istutin mökin kukkamaahan alkukesästä. Nyt se sitten taas kukkii ja toinen kukka oli jo kuihtunutkin. Saas nähdä tuleeko siitä vielä ensi vuonnakin jotakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...