keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Edistystä

Vihdoinkin mökinkin suhteen on alkanut tapahtua pientä edistystä, kun Paavo on saanut töitään hoidettua alta pois. Hormi on edistynyt jo niin paljon, että kattoon piti tehdä reikä sitä varten. Pitkästä aikaa sai myös jumpata 25 kilon säkkien kanssa, tällä kertaa niissä oli muurauslaastia. Ei ollut kyllä sitä ikävä.
Itse tappelin Paavon muuratessa pensasaidan seassa kasvavien ruusujen kanssa. Yhtäkkiä vain huomasin, että ruusuja onkin kaikkialla. Pari viikkoa sitten kiskoin jo toiselta puolikkaalta vaalealehtiset ruusut pois ja nyt kiskoin toiselta puolskolta tällaiset punertavalehtisemmät ruusut pois. En muista että yksikään olisi edes kukkinut kesällä, joten pois vaan. Osa lähti juurineen ihan vain vetämällä, mutta isompien juurakoiden kanssa sai tapella oikein uralla.Lähtihän se viimein näillä työkaluilla! Kauhea kraateri jäi jäljelle.
Portin pielessä kasvoi myös iso ruusupuska minkä revin irti ja paikalle piti keksiä jotakin muuta. Istutin siihen sitten hieman narsisseja ja tulppaaneja, joita ostin kun halvalla sain. Värit eivät kyllä käy mitenkään yhteen, mutta eipä tuolla liene niin väliä. 


Lisäksi kavoin mökin päädystä tuota vaaleaa maanpeittokasvia ja laitoin samaan. Kasvavat sitten tai eivät, ei ole suuri menetys. Laitoin rajaksi pikkukiviä joita löytyi palstalta, on se vähän siistimmän näköinen nyt edes.


Vintin ikkuna edistyy myös Hämeenkyrössä. Sovimme että minä kokeilen tehdä tämän ikkunan kokonaan, ei pitäisi olla kovin vaikea kun on vain yksi lasi eikä puuosille tarvitse tehdä mitään korjaustoimia.Vanhat kitit ehdin jo irroittamaan kokonaan  ja suurimman osan maaleistakin. Ensi kerralla kun menen Hämeenkyröön niin täytyy jo sutia ensimmäinen kerros maalia. Paavon mukaan tähän pitää tehdä myös uusi karmi, koska vanha karmi ei ole kuulemma oikeaa karmipuuta. Itse en osaa asiaa kommentoida, ihan tavalliselta karmilta vanhakin minusta näyttää. 

 Omenoita riittää vieläkin, toin niitä kotiinkin rappukäytävään laatikollisen ja olivat ne parin päivän jälkeen kaikki hävinneet. Tänään hain tyhjän laatikon pois.


Tänään Paavo oli kaverinsa kanssa pari tuntia mökillä ja kuistin loputkin ikkunat pääsivät viimein paikalleen. Tuohon yhteen ikkunan jämähtivät jostain syystä maalarinteipit kovasti kiinni, täytyy koittaa niitä varovasti rapsutella irti. Mutta hyvältä näyttää, parit laudat vielä puuttuvat. Ja mökki on nyt sitten kokonaan omien pilariensa varassa, viimeinkin. 

Loppuun vielä kuva joka hieman nauratti. Jätin leikkimökin kuistille korillisen omenoita yhdelle Facebookin kautta löytyneelle tarvitsijalle. Kun tulin takaisin, korissa oli tyhjä suklaapussi. Joko omenat olivat huonoja ja nainen jätti tyhjän pussin "kiitti ompuita" tai sitten suklaat menivät jo parempiin suihin. Mikä lie supikoira tai harakka oli ne vienyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...