torstai 26. lokakuuta 2017

Haravointia ja muita hommia

Olen käynyt mökillä haravoimassa kaksi kertaa ja lehdet alkaa olla siivottuna pois. Piha on tässä kohtaa onneksi niin pieni ettei siihen paljon aikaa kulunut. Kerran ajoin lehdet myös leikkurilla silpuksi ja kippasin ne kasvimaalle. En oikein tiedä mikä on järkevää ja mikä ei, mutta eikai tuostakaan nyt hirveästi haittaa voi olla.  Ensi kesäksi voisi tosin investoida uuteen haravaan, tässä alkaa olla enemmän tyhjiä kohtia kuin piikkejä. 


Kultapiiskut kukkivat vielä viimeisiä hetkiään.Keksin yksi päivä myös että haluan tatarista eroon ainakin osittain. Kaivoin leikkimökin kulmalta juuria pois kaksi kottikärryllistä, paksuimmat olivat ranteenvahvuisia. Kaikkia en saanut millään pois ja ilmeisesti tatar onkin sellainen ettei sitä saa millään hävitettyä, mutta jospa saisi sitä edes hieman hillittyä. Laitoin loppujen juurien päälle vielä muovia jonka peitin mullalla, katsotaan miltä keväällä näyttää. 

Aurinkokin vielä pilkistelee. 

Tiistaina alkoivat pakkasetkin ja viime yönä tuli lunta oikein kunnolla. Kävimme eilen illalla vielä mökillä sen verran, että laitoimme levyjä piipun päälle, ettei se sada täyteen lunta. Ei varmaan ollut yhtään epäilyttävää kun taskulamppujen kanssa kiipeilimme katolla muuten pimeällä siirtolapuutarhalla.  Viimeinen kuva on tiistailta, jolloin lunta ei ollut vielä nimeksikään. 

1 kommentti:

  1. Mulla on myös tuota tataria palstalla. Leviää ihan liikaa joka suuntaan. Meinaa valloittaa omenapuunkin. Ensi kesänä se saa lähteä. On aika vaikea hävittää kokonaan. Tuo muovi voisikin olla hyvä keino.

    VastaaPoista

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...