torstai 12. lokakuuta 2017

Valmis piippu

Siellä se nyt nököttää katolla, piippu valmiina.


Sivujen pellit ja hattu vielä puuttuvat, mutta kai nekin kohta valmistuvat.
Onhan se aika nätti!Sisälläkin on valmistunut hellan pohja. Vielä pitäisi rapata piippu (sisällä olevat osat siis) ja sitten voi hellan kantaa sisälle omalle paikalleen.Välipohjan purutkin ovat jo paikallaan, maanantaina oli vapaapäivä niin paperoin välipohjaa ja kuskasin Hämeenkyröstä loput purut takaisin mökille. Ne eivät riittäneet alkuunkaan, niin piti käydä ostamassa lisäksi ekovillapurua. Nyt muistin laittaa jopa pari mökin alkuperäistä lehteä purujen alle, niin on jotain löydettävää seuraavillekin remppaajille. Paavo eristi piipun ympärystän vielä palovillalla sekä jollakin palon kestävällä uretaanivaahdolla.

Maanantaina tein taas pitkästä aikaa myös pari kaatopaikkakuormaa. Takapihalle oli kertynyt kaksi peräkärryllistä erilaista jätettä, ne eivät edes näkyneet tuoksuvattujen keskeltä, niin tuli itsellekin vähän yllätyksenä miten paljon kaikkea siellä olikaan. Tosin yksi kuorma oli kyllä taas kaikenlaista puutarhajätettä, kaikki eivät millään mahtuneet komposteihin. 


Mökin toinen päätykin on nyt vihdoin ummessa. Tässä oli sellainen ruma kestopuusta tehty ritilikkö, niin nyt se on sitten kokonaan ummessa. Ikkunaa tähän ei olisi saanutkaan laittaa, vaan korkeintaa jonkin tuuletusräppänän. Laitoimme sen nyt sitten kokonaan umpeen.


Sähkömies kävi myös vaihtamassa tuossa kuvassa kylkiäisen katon reunan alta näkyvän osan. En nyt tarkkaan edes muista mikä se oli, ilmeisesti päävirtakytkin (?) Sähkömieskin oli järkyttynyt sen kunnosta, ihme ettei koko mökki ollut kuulemma palanut. Onneksi sekin nyt on sitten turvallinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...