keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Pitkästä aikaa

Sain vihdoin ratkaistua miten saan kuvat uudesta puhelimesta koneelle. Piti irrottaa irrallinen muistikortti puhelimesta ja laittaa se adapterin kanssa läppäriin. Varmaan jokin helpompikin keino olisi, mutta en nyt vain keksinyt muuta. On jäänyt monen kuukauden kuvat laittamatta tänne, joten lätkäisen niitä nyt vähän enemmän kerralla. 

Kuisti tuli paneloitua talven aikana, suurimmaksi osaksi tein sen itse. Uskaltauduin jopa käyttämään käsisirkkeliä kun piti saada osasta laudoista kapeampia. Ehkä osa tekemistäni ratkaisuista ei kestä tarkempaa tarkastelua, mutta kun laittaa listat ja maalit päälle niin menee varmaan ihan täydestä.


Pihasta revin pois neljä marjapuskaa, joista ei tullut viime kesänä marjojakaan. Tilalle nikkaroin kaverini kanssa jämälaudoista kaksi tuollaista uutta kasvimaalaatikkoa ja lopun tasoitin vain nurmikoksi. Melkein kaksi peräkärryllistä multaa niihin vaadittiin, että ne saatiin täyteen. Kylvinkin niihin jo kaksi viikkoa sitten porkkanat, salaatit, rucolat ym. ja istutin myös kotona esikasvattamani pinaatit ja lehtikaalit noihin. Ennestään oli jo yksi tuollainen kasvimaalaatikko, johon laitoin mm. hernettä ja punajuurta ja toiseen noista uusista pistin pelkkää perunaa. Huomasin kyllä nyt myöhemmin että että ei olisi kannattanut laittaa laatikoita ihan täpötäyteen, tuuli ottaa taimiin nyt ikävästi.


Puutarhamessuilta oli pakko ostaa jotain pientä ja mukaan tarttuikin särkyneen sydmen taimi ja jalokieloa. Kielo kuuluu ehdottomasti lempikukkini, enkä ollut ikinä nähnyt tuollaista puutarhaversiota siitä. Niitä oli myynnissä valkosia ja vaaleanpunaisia, mutta halusin tuon perinteisen valkoisen. Hyvin sekin on lähtenyt kasvuun, mutta taitaa kukkia tulla vasta ensi vuonna. Ostin kielon innoissani, mutta sitten myöhemmin tajusinkin että pihallani kasvaakin jo aivan tavallista kieloa yhdessä nurkassa. En vain ollut muistanut koko asiaa 😆 Nyt on sitten kahta eri lajia kieloa.


Sisälläkin on yksi suuri operaatio ohi, kun hella kannettiin viime viikolla sisälle.  Seitseän henkeä siihen tarvittiin, mutta yllättävän hyvin se sujui lopulta. Tunnin verran meni koko operaatioon, kun hella ensin hilattiin alas peräkärrystä maitorullakon päälle. Renkailla tuo kulki yllättävän kevyesti, kun renkaiden alla oli levyjä ja lautoja. Ovesta sisälle saaminen oli hankalin osuus, mutta raa'alla voimalla rautakin liikkui 😅


Siinä se nyt on melkein paikoillaan! Jotkut hormiliitosputket tms. tuosta takaa puuttuu, että saadaan se lopullisesti paikoilleen. Ja alle pitää hankkia jokin metallilevy. 


Vielä yksi asia mistä on pitänyt kirjoittaa jo aikaisemmin. Otin viime syksynä bataatista muutaman "oksan" talteen ja sain kuin sainkin kaksi säilymään talven yli hengissä ikkunalaudalla. Niistä tuli vielä niin suuria, että sain noiden päätkin katkaistua jo useampaan kertaan ja laitettua uudelleen juurtumaan. Tämä kuva on jostakin talven varrelta, nykyään ovat jo paljon isompia ja kaikkiaan viisi taimea on hengissä. Ei vain taaskaan ole tilaa laittaa niitä maahan asti., menin innoissani täyttämään uudetkin kasvimaalaatikot jo kokonaan. Täytynee keksiä vielä jotakin, jos laittaisi vaikka Paavon isoon muuraussaaviin... 


Koitan jatkaa kirjoittelua hieman useammin, taas kovasti tapahtuu mökillä ja kylkiäisestäkin voisi tehdä kokonaisen tekstin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...