keskiviikko 28. elokuuta 2019

Elokuu

Onpas taas kulunut pitkä aika viime tekstistä. En edes tiedä mistä aloittaa, kun tuntuu että mökillä on puuhailtu viime aikoina niin paljon.

Ensinnäkin olen ollut nyt kesälomalla. Viime viikolla pidimme talkoot, joissa olikin suuri osanotto. Tarkoitus oli purkaa leikkimökki ja maalata mökki. Parissa tunnissa kaikki hommat olikin jo tehty ja heitimme Paavon kanssa leikkimökin kahdella peräkärryllisellä kaatopaikalle. Innokkaista maalaajista en tullut ottaneeksi yhtään kuvaa, mutta kiitokset kuitenkin kaikille talkoolaisille ja Sallalle tarjoilujen tekemisestä!


Leikkimökki, eli Villa Maria edellisen asukkaan ristimänä, oli aivan täynnä roinaa. Olen hieman keräilijäluontoinen, mutta nyt oli kyllä pakko vähentää tavaraa. Luovuin  Facebookin Roskalava -ryhmässä jopa banaanilaatikollisesta vanhoja lehtiä, jotka olin ottanut talteen lattian purujen alta. Joitakin kuitenkin säästin huussilukemiseksi. Myös polttopuuksi säästämäni lautasilput lähtivät nyt kaatopaikalle, niitä ei kukaan halunnut tulla hakemaan edes ilmaiseksi. 

Pojat ja sorkkaraudat töissä.

Leikkimökin paikalle on siis tarkoitus tehdä jossain kohtaa kasvihuone. Nyt puoli pihaa on vain tasaista kenttää. 


Tässä leikkimökistä ei ole näkyvissä enää jälkeäkään. Kaivoimme samalla pois sen takana kasvaneet kultapiiskut. Kompostilaatikot tyhjensin myös tässä rytäkässä ja sihtasin tuotokset upealla itse nikkaroimallani multasihdillä. En käyttänyt teossa aluksi ollenkaan mittaa (jotenkin unohtui) ja ruuvasin kehikon kasaan ensin kauhean viutiloksi. Sitten taas kehikko oli iso verkkoon nähden ja vasta kolmannen sahauksen jälkeen onnistui. Tunsin itseni taas niin viisaaksi 😅


Otin mallia tähän yhdistyksen sihdistä, joka tosin on paljon isompi ja siinä onkin hommissa yleensä 2-3 henkeä kun sihdataan. Tämä pikkuinen on kätevä, mullat sippuvat suoraan kottikärryyn. 


Lopputulokseen olin tyytyväinen, hyvältä mullalta näytti!


Kun etupihan mylläämisessä oli päästy vauhtiin, niin kaivoimme samalla koko etupihan auki ja tilasin kaksi kuutiota lisää singeliä. 


Vanhat laatat olivat aivan kaameassa kunnossa. Aiemmin mainitsemastani Facebookin Roskalava -ryhmästä olin jo aiemmin hakenut näiden tilalle vanhoja isoja betonilaattoja. Niiden hakeminen appivanhempien kanssa (Paavo oli töissä) on ihan oma tarinansa, mutta en mene nyt siihen. Monta sataa kiloa laattoja saatiin kuitenkin perille ja kärrykin oli vielä ehjä sen jälkeen... Laatat olivat tosiaan niin painavia, että en oikein jaksanut yksin edes yhtä laattaa nostaa. Anopin kanssa sitten yhdessä veimme laatta kerrallaan kärrystä niitä pois. 


Aiemmin tosiaan soraa eli siis singeliä oli yksi kuution säkki, jolla sai laitettua mökin sivustat. Tilasin nyt sitten reilusti lisää. että saisi etupihankin. Toivottavasti ei jää kauheasti yli. Tämä kuva on tältä päivältä. Nuo isot laatat ovat ne mitkä hain Paavon vanhempien kanssa ja pienet laatat olivat mökillä jo ennestään. Nyt on kunnon laatoitus pöytäryhmän alla, toivottavasti suodatinkangas pitää rikkaruohot loitolla. Soraakin on saatu levitettyä jo aika hyvin. Tästä tulee kyllä siisti, vielä pitäisi koko alue rajata jollain reunakivillä, ettei kivet mene nurmikolle. 

Huomenna pidän kyllä lepopäivän pihan laitosta, pariin kertaan on tuntunut jo että tulee lämpöhalvaus kun huhkii näin lämpimällä.
Loppuun vielä kuva numerokylteistä. Palstatarkastuksessa tuli sanomista siitä, ettei takapihalla ole mökin numeroa. Olin jo ostamassa Bauhausista numeroita, mutta Paavo sanoi tekevänsä samanlaisen kyltin taakse kuin mikä on etupihallakin. Alkuperäisen kyltin ostin Loviisan wanhat talot -tapahtumasta, jossa olimme sinä päivänä kun mökin myyjä soitti että hän hyväksyy tarjoukseni. Kyltti oli siis ensimmäinen hankintani mökkiin. Uusi kyltti on melkeinpä hienompi kuin alkuperäinen, vaikka toteutus meni hieman tiukille. Paavo kävi ruuvamassa kyltin seinänä uusintatarkastusta edeltävänä yönä 12 aikaan.... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...