perjantai 30. elokuuta 2019

Sisätiloja

Sisätiloissakin on tapahtunut edistystä melkoisesti edellisestä katsauksesta. Kuistin lattian maalasin jo aikaa sitten. Halusimme säilyttää alkuperäisen lattian värin ennallaan, joten koitimme löytää mahdollisimman samansävyisen uuden maalin. Tämän kuvan ottamisen jälkeen listatkin on jo saatu paikoilleen. Kuistilta pitää maalata enää ulko-oven ympäryslistat kertaalleen, sitten se alkaisi olla sisäpuoleltaan valmis.


Sohvallekin kuuluu hyvää. Pappa teki selkänojasta puuttuvan palasen ja sattumalta minulla ennestään ollut petsi oli aikalailla samaa sävyä kuin muu sohva.

Uutta palaa ei juuri huomaa! 


Selkänojan verhoilun ympäriltä puuttuu enää koristenauha, joka peittää niitit. Nauha on jo olemassa valmiina, pitäisi vain selvittää millaisella liimalla se kannattaa kiinnittää.


Olemme nukkuneetkin sohvalla muutaman yön, mutta siirsimme sittemmin makuupaikkamme lattialle. Kun sohvan kannen ottaa pois ja sohvan levittää, se on melko syvä. Täytin montun patjoilla, mutta kolme päällekkäistä patjaa ei ollut selkiemme kannalta hyvä idea. Täytyy kehitellä sohvaan jokin välipohja laudoista tms, niin, ettei tarvitse nukkua montussa ja yksi patja riittäisi. Sitten sohvaa taas ei saisi helposti kasaan, mutta harvoinpa meillä oikeasti vieraita käy, ettei se voisi aukikin olla. 


Tiskipöydän takana seinässä olikin jo ennestään pala Manilevyä (tai Enso-levyä, millä nimellä nyt kutsuukaan). Halusin samaa sitten myös sähköhellan taakse ja etsin netistä sopivia paloja. Sitten tuli Teiskossa myyntiin pala levyä ja tukka putkella ajoin sitä sieltä hakemaan. Takaisin mökille tultuani huomasinkin että sävy ei ole aivan sama kuin siinä vanhassa levyssä.... Paavo kuitenkin kiltisti kiinnitti levyn hellan taakse todetakseen vain että se näyttää kauhealle. Tottahan se onkin, tuossa vanhassa oli kiva haalea sävy, mutta tästä uudemmasta tulee mieleen vain lonkerotölkki. Olkoot nyt seinässä kunnes keksimme tilalle jotan parempaa... Onneksi ei maksanut kuin 10 euroa. 

Lisäksi mökillä on tapahtunut vihdoin puuhellan kiinnittyminen hormiin 😁 Paavo oli koittanut paperilla että hormi vetää, mutta vielä täytyy odottaa pari päivää laastin kuivumista ennen kuin saadaan kunnon tulia tehdä pesään. Mahtavaa!

(Tosin hellan taakse pitää vielä laittaa kaakelit ennen kuin uskaltaa alkaa mehuja keittelemään tai mitään muutakaan touhuamaan. Hormin rappauksesta ei varmasti mikään lähde irti mikäli siihen jotain roiskuu... )

Kerron vielä lopuksi, että olen perustanut mökille oman Instagram -tilin. Sinne on paljon helpompi laittaa kuulumisia, joten sitä tulee päivitettyä useammin. Ne keillä ei ole Instagramia (äiti ja Paavo ainakin...) niin sinne pääsee täältä : www.instagram.com/suvimokilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...