lauantai 5. syyskuuta 2020

Kurpitsat ja muuta

 Istutin tosiaan keväällä vanhaan kompostikasaan kurpitsaa. Taimia oli kaksi jättikurpitsaa, kaksi kesäkurpitsaa ja kolme koristekurpitsaa. Toinen kesäkurpitsa kuoli heti alkuunsa ja toinenkin jäi kovin pieneksi. Yhden ainoan kurpitsan siitä sain näin syyskuun alulla. Muut kurpitsat sen sijaan villiintyivät oikein kunnolla. Varret kasvoivat melkein silmissä ja ne valtasivat koko palstan kulman. Kompostitkin jäivät ihan niiden ympäröimiksi ja huussiin kulku vaikeutui kun väylä kasvoi melkein umpeen.Koristekurpitsoita on tullut varmaan kymmenen, harmi knu ovat vaan kaikki saman näköisiä, vähän tylsiä tällaisia vihreitä. Osassa on sentään nyppylöitä pinnalla ja osassa ei. Vein niitä töihin kulhollisen pöytään mummujen ihmeteltäviksi. Yksi veikkasi että ne ovat meloneja ja toiset ihmettelivät kun osalla kurpitsoista on paiserutto.
Jätti kurpitsoista kaksoi kasvi valtavaa kurpitsaa. Pienempiäkin oli tulossa, mutta jostain syystä ne mätänivät ennen aikojaan. Tässä kuvassa vielä pieni jättikurpitsa.


Tässä kuvassa sellaisena kun sen poimin. Painoa vaa'an mukaan 16,1kg. Vein tämän kaverini äidille, hän on kova kokkailemaan ja sanoi että mikäli on ylituotantoa, niin hänelle voi viedä. Hän lupasi palkaksi muutaman purkin pikkelssiä, mikä oli hyvä diili. Itsehän en tiedä mitä noista edes tekisin ja toinen saman kokoinen vielä odottaa maassa. Katselin kyllä että se alkaa tuosta karan juuresta hieman pehmenemään, joten täytyy käydä pian hakemassa se. Olen vaan usein pyörällä liikenteessä, ja sen kanssa tuonti ei ihan onnistu. Pyöräkärryhän toki on, mutta onneksi nyt tällä hetkellä (koputan puuta) on autokin kunnossa!Kuvista löytyi hauska kuvapari, ensimmäisessä kuvassa mökin "olohuoneen pääty" ostohetkellä, syyskuussa 2016 ja toisessa kuvassa tänä kesänä. 
Olen murehtinut kun tänä kesänä ei olla saatu mökillä mitään aikaan, mutta kun tätä kuvaa katsoo, niin tänä kesänä olen ainakin siirtänyt nuo laatikot tuohon, laittanut kivet tuohon sora-alueen reunalle ja tyhjentänyt viimeisen kuution säkin soraa. Lisäksi sain nyt elokuulla vielä maalattua nuo mökin valkoiset osat uudelleen. Portaat tuli myös tehtyä alkukesästä. Sisältäkin mökki on jo sellaisessa kunnossa, että siellä voi asua. Toki moni asia on vielä keskenkin, mutta siivosin mökin keväällä niin, ettei se näytä enää vain työmaalta. Harmillisen vähän ollaan tänä kesänä öitä oltu mökillä, jotenkin kun koti on kuitenkin melkein vieressä, niin ei sinne tule jäätyä. 


Vanha lipasto muutti mökille keväällä ja tuoksuherneet ovat ihania!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...