keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Kuistia

Kuisti oli myös ihan vänkyrässä ja koottu melko pienistä osista, että se meni lähes kokonaan uusiksi. Vanha lattia ja katto olivat oikeastaan ainoat mitä jäi jäljelle.
Tässä kuisti purettuna ja tuettuna pystyyn väliaikaisilla palikoilla.

Tässä vaiheessa jo uusi tukiranka.

Vanhat ikkunat otettiin kuististakin talteen, ne kunnostetaan ja laitetaan takaisin paikoilleen. Myös ovi tallessa ja aiotaan laittaa takaisin. Se ei ole mikään kaikkein kaunein ovi, mutta edustaa 50-lukua joten saa jäädä. Kuistin oikealla puolella näkyy myös vaihdettu keittiön ikkuna. Tässä oli ilmeisesti joskus 90-luvulla vaihdettu yksilasinen ikkuna, joka putosi ja hajosi taloa suoristeltaessa. Olimme kuitenkin aiemmin hakeneet muutaman toisen mökin roskalavalle joutuneen (luvallisesti tietenkin :D) alkuperäisen ikkunan talteen, joten yksi niistä laitettiin keittiön ikkunaksi. Karmia piti hieman lyhentää, mutta leveys oli sentään oikea, joten hyvä siitä tuli.

 Lisäksi kokeilin itse vinolaudoitusta ja tein tuon keittiön sisäseinän laudoituksen kokonaan itse. Aika monta kertaa tuli kirosanoja, mutta muutaman (kymmenen) virheen jälkeen siitä tuli aika hyvä. Aluksihan naulailin vain Paavon sahaamia lautoja toiseen seinään, ja siinäkin meni hermot. Naulat olivat todella pitkiä ja ne menivät aina vinoon kun koitin niitä lyödä. Laudat pysyisivät kuulemma lyhyemmilläkin nauloilla, mutta koska pitkät naulat maksavat yhtä paljon kuin lyhyetkin, niin paavo oli niitä halunnut ostaa. Sain kuitenkin luvan käyttää hieman lyhyempiä "naisten nauloja" ja sainkin homman sitten sujumaan paljon paremmin.
Oon niin ylpee tästä!! (tosin yhdessä kohtaa on kahden lautarivin saumat samassa kohdassa, mutta tajusin virheet vasta naulattuani laudat) :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...