sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Mökin suoristusta

Mökkihän oli painunut ihan vinoon joka suuntaan, kuten oikeastaan kaikki alueen vanhat mökit. Paavolla onneksi oli keinot sen suoristamiseen. En olisi ikinä uskonut että tuollaiset viritelmät toimii, mutta niin vaan on mökki nyt suoristunut! Pilareita on siis mökin alla joka kulmassa ja yksi jokaisella pitkällä sivulla, eli yhteensä kahdeksan. Lisäksi kuistin etunurkissa on yhdet. Maa on savea, joten routimisen vuoksi pilarit piti kaivaa syvälle, ettei mökki olisi heti ensimmäisen talven jälleen uudelleen vinossa. Savimaa on todella kovaa, joten kaivaminen ei todellakaan ole mitään herkkua. Tähän mennessä on kaivettu 4, vajaa puolet siis tehty. Onneksi siskon poikaystävä on innostunut kaivamishommista, joten hän on ollut avuksi. Ensin kaivetaan siis lapiolla niin syvälle kuin pystyy, ja lopuksi kuopan pohja tasoitetaan muurauslastalla kaapimalla.

Kaksi kuoppaa kaivettuna ja pilarien anturat valettuna.

Tällaisella virityksellä suoristettiin mökkiä, tämän onnistumista epäilin melkoisesti, mutta sehän toimikin hyvin!

Paavo laudoitti oviseinustan seinän 45 asteen kulmassa olevilla laudoilla mökin ollessa vielä tunkattuna. Tämä kuulemma estää mökin painumisen uudelleen kasaan.

Tässä on minun tekemääni muottiin valettu pylväs muottien avaamisen jälkeen. Elämäni ensimmäinen valumuotti, oon niin ylpee itestäni ;D


Tämä kaivuu- ja valamisurakka tuntuu kyllä loputtomalta ja kaikenlisäksi alkaa olla jo melko kylmä. Kaivaessa kyllä tarkenee, mutta taukoa pitäessä sormet ja varpaat kohmettuu niin ettei niitä tahdo saada sulaksi illallakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...