perjantai 12. toukokuuta 2017

Grillin testausta sun muuta

kävin eilen mökillä ennen yövuoroa. Tarkoituksena oli tehdä hieman pihahommia ja olikin kiva huomata että maasta oli puskenut taas vaikka minkälaista uutta kasvia. Leikkimökin nurkalle oli kasvanut valkovuokkoja. Tuo ruosteinen rauhoitusverkko puskee hienosti tuolta välistä, kunpa senkin saisi nyt pian vaan paikalleen kuistin perustapilariin.Kelit olivat edelleen kovin vaihtelevat, olin mökillä kolmisen tuntia ja jo sinä aikana säät ehtivät vaihtua ainakin viisi kertaa. Välillä satoi lunta taivaan täydeltä ja sitten hetken kuluttua paistoi taas aurinko kirkkaalta taivaalta.


Aloitin kasvimaan tekemisen nikkaroimalla jämälaudoista tuollaisen hienon kehikon. Laudat eivät varmaan käsittelemättöminä kestä tässä käytössä montaa vuotta, mutta testaa nyt onko paikka edes sopiva kasvimaalle. Kun ei ole kokemusta niin täytyy vain kokeilla kaikkea.  Luin jostakin että oljet ovat hyvä keino pitää rikkaruohot poissa, joten täytyy hakea niitä mummulta tuonne pohjalle multien alle. Leikkimökki on tuossa oikealla puolella ja katselin että ainakin neljään asti iltapäivällä aurinko paistaa tuohon ihan suoraan. Leikkimökkikin on muuten jossain kohtaa tarkoitus purkaa, tilalle on mietitty kasvihuonetta tai huvimajaa. Lavan vasemmalla puolella on lehtikomposti ja välissä hieman tyhjää tilaa, johon oletettavasti kasvaa taas siinä ollutta korkeaa kasvia (jonka nimeä en tiedä) hieman tuomaan näkösuojaa huussin ovelle.


Testattiin myös uutta grilliä, onhan tuo melkoinen hökötys :D Jos haluaa vain pikaiset makkarat, niin parempi kyllä kaivaa vaan jatkossakin mummun vanha sähkögrilli varastosta.


Sisällä ei ole tapahtunut mitään, mutta kohta voisi kutsua paikalle sähkömiehen. Sähkökaappi pitäisi ensimmäisenä uusia ja siirtää pois tuosta keittiöstä. Tuohon sen alapuolelle olin ajatellut sähköliettä, ja se taas ei voi olla sähkökaapin lähellä. Eikä tuo muutenkaan ole kauhean kaunis keittiön paraatipaikalla. Se saa mennä rappukäytävän seinälle, mietin kyllä komeroakin mutta siellä tulee muutenkin olemaan varmasti tarpeeksi ahdasta. Mietin jo myös pistorasioiden, katkaisijoiden ja kattolamppujen paikkoja, mutta niillä ei ole vielä kiire.


Numerokin on taas mökin seinässä. Ostin kyltin Loviisan wanhat talot -tapahtumasta viime syksynä pari tuntia sen jälkeen kun edellisen omistajan poika oli soittanut kertoakseen että hyväksyy tekemäni tarjouksen. Kyltti oli siis ensimmäinen mökille tekemäni hankinta.


1 kommentti:

  1. mielenkiintoinen urakka, hienoa! Joskus myös miettinyt että olisikohan tämä siisti kokemus.

    VastaaPoista

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...