torstai 18. toukokuuta 2017

Pihahommia 2

Tiistaina oli myös oikein kaunis päivä ja olin koko päivän taas mökillä pihahommissa. Haravoin kukkamaat ja vahvistin niiden ja nurmikoiden rajalla olleet urat. Siirsin myös joitakin nurmikolle levinneitä kukkia takaisin kukkamaan tyhjiin kohtiin.


Kuistin edessä olleet puulaatat kaivoin saven alta , harjasin ja siistin tuonkin kukkamaan rajan ja laitoin siihen tontilta löytyneitä luonnonkiviä. Ihan kamalathan nuo laatat on, mutta varmaan ne tämän kesän menee. Olisihan niitäkin kiva lähteä vaihtamaan joihinkin hienoihin kivetyksiin, mutta aika ei kyllä tule siihenkään riittämään. Tuonne taakse asettelin parit laatat hienon grillini alustaksi. Tuo kaamea valkoinen muovituoli on ainoa mikä on jäljellä pihakalusteista, täytyisi nyt piakkoin löytää uudet tilalle.


Illalla kävin vielä hakemassa päärakennuksen luona olevasta maa-ainesmyynnistä kolme kottikärryllistä kivituhkaa tielle. Meidän kuuluu siis huolehtia tiestä oman palstan kohdalta tien puoliväliin saakka. Kivituhka sai tien vähän siistimmäks, tosin näyttäähän se vähän hassulta kun sitä on vain tien puoliväliin saakka. Olisi tarvinnut enemmänkin, mutta kädet ja selkä olivat jo liiankin kovilla noiden kolmenkin kuorman kanssa, kun matkaa päärakennukselle on kuitenkin useampi sata metriä. 


Loppuun vielä kuva bataateista. Ensimmäinen kuva on otettu toukokuun 1.päivä ja toinen kaksi viikkoa myöhemmin. En ole ennen nähnyt minkään kasvavan noin nopeasti. Toivottavasti vaan kesästä tulee lämmin niin saa hieman satoakin. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...