keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Pihahommia

Yövuorojen jälkeen on aina useampi päivä vapaata, ja nyt ne päivät ovat menneet hyvin mökillä pihahommissa. Vihdoinkin aurinkokin paistaa ja alkaa tuntua jo suorastaan kesäiseltä.

Pakko kertoa ensin tulevaisuuden kuusesta, joka ei tosin liity mökille mitenkään. Ostin Suomi 100 vuotta -juhlakuusen äitienpäivälahjaksi äidille ja mummulle. Istutimme sen sunnuntaina Hämeenkyröön heidän pihojensa välimaastoon. Kovin on pieni vauvakuusi vielä, muta toivottavasti se kasvaa vielä oikein isoksi. Se erottuu tuossa kuvassa juuri ja juuri kivien keskellä. Paavo ruuvasi tuon kuparikyltin vanhan katajan kantoon, täytyy kannosta vielä karsia loputkin kuoret niin siitä tulee  vähän siistimmän näköinen. Tosin veikkaan että kuoret lähtevät ajan kuluessa itsestäänkin...


Mutta sitten taas mökille. Otin Hämeenkyröstä vain yhden olkipaalin, koska autoon ei mahtunut toista. Tuo on kuitenkin aika riittoisa, sain puolikkaalla paalilla koko kasvimaalavan jo täyteen. Laitoin olkien alle vielä sanomalehteä, luulisi että nyt ainakin alle jääneiden kasvien kuolevan.


Täytin lavan lehtikompostien pohjalta löytyneellä mullalla sekä joillakin uusilla multasäkeillä. Luulisi että tuossa maassa porkkanat sun muut viihtyvät.


Otin Hämeenkyröstä myös raparperia. Tai äiti nämä minulle kaivoi, toivotaan että nekin viihtyvät! Laitoin ne tuohon lehtikompostin viereen ja sanomalehteä sekä olkia niidenkin ympärille pitämään rikkaruohoja poissa. Näyttää minusta aika hauskalta, ihan kuin jokin pesä. 


Päätin vihdoin tarttua toimeen myös huusin tyhjennyksen kanssa. Istuinosan sai helposti nostettua sivuun ja raahasin alusämpärin kokonaan ulos. Eihän tuo lopulta ollut edes puolillaan ja hyvä niin, eihän sitä olisi muuten saanut edes kannetta ulos. Maatuminen oli jo aika hyvässä vauhdissa, ei tuosta olisi edes tiennyt mitä siellä on ellei olisi tiennyt. Hajukin oli yllättävän vähän paha. Kippasin sisällön kahteen eri lehtikompostiin ja huuhtelin ämpärin vedellä. Koko alueen vedet piti avata jo 12.5. mutta kylmien säiden takia avausta on siirrettu 20.5. asti. Onneksi minulla oli kuistin nurkilla omat pikku lammet niin sain niistä ämpärillä vettä. 


Nämäkin kolme tuli tyhjennettyä, pitäisi vielä hieman asetella niitä paremmin niin voi alkaa laittamaan uutta tavaraa sisään. Tosin ensin voisi hieman nostaa leikkimökkiä ylemmäs tuolta maasta. Aiemmin mietin että sekin saa lähteä, mutta nyt alkaa jo olla himoa suurempia rakennusprojekteja kohtaan (=taloa) että leikkimökki saanee jäädä hieman siistittynä ja seuraava omistaja saa sitten joskus purkaa sen tai tehdä mitä ikinä haluaa. 


Loppuun kuva pienen pienistä helmililjoista, joita kasvaa pensasaidan tien puolella. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...