perjantai 2. kesäkuuta 2017

Kesäkuun ensimmäinen

Kävin ennen yövuoroa taas mökillä. Kasvimaa on nyt istutettu ja ennen sitä tein tarkat laskelmat montako riviä laatikkooni mahtuu ja montako riviä laitan mitäkin. Istutin seuraavia:

1. Sokeriherne
2-3. Silpoherne
4. Tilli
5. Ruiskaunokki
6. Kehäkukka
7. Punahierakka
8. Punajuuri
9. Pinaatti
10. Rucola
11. Salaatti
12-13. Porkkana

Luin pusseista kuinka pitkiksi mitkäkin kasvavat ja  paljonko ne vaativat tilaa ja yritin istuttaa niitä sen mukaan. Taakse laitoin siis herneet, joiden pitäisi kasvaa pisimmiksi. Päälle laitoin vielä harson.


Kävin lisäksi viemässä päärakennuksen roskiksille yhden kottikärryllisen roskaa. Yritän saada pihaa nyt siistittyä, koska ensi viikolla olisi tarkoitus pitää nimipäiväjuhlani siellä. Kamalahan pida on edelleen, vasinkin kun kuistin nurkilla on edelleen kuopat auki, mutta toivottavasti vieraat osaavat keskittyä muuhun :D Kaiken lisäksi toinen kuoppa on taas täyttynyt vedellä kun on satanut muutamana päivänä.

Otin tämän kuvan roskienvientireissulla jonkun toisen palstasta. Tuo tien reunus näytti vaan niin kivalle.

Oli kyllä taas kummallinen kelikin, välillä satoi rakeita ja vettä ja välillä taas paistoi aurinko. Sateen tullen menin istumaan sisälle ja onneksi pian sade aina lakkasikin. Pyöräillessä tarvitsi vielä pipon ja tumput, kun tuuli niin kovasti että korviin alkoi sattua. Ehdin sateiden välissä onneksi vielä hakettamaan risuja, karsin olohuoneen ikkunan takaa vielä sitä jotakin koristepihlajaa, jonka nimeä en tiedä. Se ryteikkö alkaa olla nyt jo aika siisti, pitäisi vain keksiä mitä sinne sitten istuttaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...