torstai 19. maaliskuuta 2020

Karanteeni jatkuu

Tänään oli hieman epävakainen keli, joten en viitsinyt lähteä uudelleen sateeseen pihahommiin. Vaihdoin muutamaan viherkasviin mullat ja siinä kellarista multia hakiessani kiinnitin taas hieman huomiota siellä talvehtiviin gladioluksiin, tulppaaneihin ja daalioihin. Näky ei ollut mikään silmiä hivelevä.

Upeat gladiolukseni.

En ole ennen hoitanut näitä talven yli (enkä kyllä nytkään näille mitään hoitotoimia ollut tehnyt), vaan vienyt ne äidille. Siksi en nyt oikein ymmärrä onko tämä normaalia vai ei. Joskus muutama kuukausi sitten ihmettelin jo noita pilkkopimeässä kasvavia honteloita varsia ja äiti neuvoi ne leikkaamaan. Leikkasinkin ne silloin, mutta nyt nämä näyttivät jo uudelleen aivan samoilta. Leikkasin varret vieläkin pois ja toivon että niistä tulisi vielä kerran uudet.

Tässä kukkaan puhkeavat tulppaanini. 

Kokeilin syksyllä myös tulppaanien kasvatusta purkissa ja tältä nekin näyttivät nyt pilkkopimeässä vietetyn talven jäljiltä. Kävi näitä ihan sääliksi, niin nostin ne nyt pimeästä pois kellarin ikkunan eteen.


Tarkemmin sanottuna nostin kukat taloyhtiön pyykkitupaan. Pyykkituvassa on jo ennestään meidän keittiöremonttimme valmistumista odottavavat tiskikone, kaakelit ja liesituuletin. Olen näköjään ottanut omakseni talosta muutakin kuin pihan hoidon...

Pyykkituvassa noita kukkia muistaa ehkä kastellakin edes joskus ja jos jollain on vinkkejä miten nuo parhaiten saa säilymään hengissä talven yli, niin saa kertoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...