keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Voihan korona

Koronalta ei voi välttyä nyt missään, eipä näköjään täälläkään. Satuin käymään Tallinnassa pari päivää ennen kuin tulivat ohjeistukset 2 viikon karanteeneista ulkomailta palaaville, joten jouduin itsekin karanteeniin.  Pihahommia voi nyt onneksi tehdä, siinä harvemmin tulee muita lähietäisyydelle.
Leikkasin ensin kotona kaksi omenapuuta, joita ei ollut kukaan leikannut varmaan vuosikausiin. Asumme siis pienessä kerrostalossa, jossa ei ole mitään huoltofirmoja, vaan asukkaat hoitavat itse nurmikon leikkuun, lumityöt, rapun siivouksen ym. Olen ottanut pihan hoidon käytännössä omakseni ja tehnyt kaiken niinkuin olen itse parhaaksi nähnyt. Piha ei ole onneksi iso, eikä siinä ole kuin neljä omenapuuta, muutama marjapuska ja tuo naapurin raja vadelmaa. Seinustalla on hieman tarha-alpia ainoana perennana. Tontin toisella rajalla on orapihlaja-aita.

Leikkasin puita reilulla kädellä,  koska omenoita tuli viime vuonna ihan ongelmaksi asti. Ei haittaa yhtään jos vähän vähenisivät.


Oksia lähti varmaan yhden kokonaisen puun verran ja lisääkin olisin vielä halunnut ottaa. Tuo puu on vaan päässyt jo niin isoksi, että en päässyt ihan ylös vaikka oli tikkaat ja oksasaha parin metrin varrella. Yhtä puuta en edes yrittänyt enää leikata, se näyttää niin kauhealle etten usko että siitä enää hyvää saisikaan. Täytyy ehdottaa kokouksessa että se kaadettaisiin kokonaan, siitä tulevat omenatkin putoavat ruusupöheikköön mistä kukaan ei niitä taatusti kerää. 
ENNEN leikkausta.

Jatkoin omenapuiden leikkuuta vielä mökilläkin.  Tajusin tässä tovi sitten, että olen kaikki nämä vuodet leikannut näitä väärin. Koitin nyt hieman pelastaa tilannetta ja jotenkin siinä nälkä kasvoi oksia leikellessä. Ja nyt ne puut vasta oudoilta näyttävätkin.  En taida kehdata laittaa edes kuvaa leikkauksen tuloksesta, odotan kesään josko lehdet hieman parantaisivat niiden ulkonäköä.... 


Evääksi leikkuuoperaatioon otin pari makkaraa ja mietin aluksi teenkö tulet sisälle puuhellaan vai ulos grilliin. Päädyin ulos grilliin ja myöhemmin alkoi tietenkin sataa. Istuin sitten sateessa syömässä kylmää makkaraa ja mietin onko tässä mitään järkeä. Eipä tainnut olla, jos ei tule koronaa niin tavallinen flunssa varmaan ainakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...