torstai 11. kesäkuuta 2020

Alkukesän kukkia

Nyt on niin ihanan näköistä mökillä, joka päivää aukeaa uusia kukkia pitkin pihaa.

Vanhassa kastelukannussa on tuoksuhernettä. Omenapuiden alle ajattelin tehdä kukkapenkit, kun nurmikkoalueet ovat mielestäni vähän turhan suuret. Tässäkin puun alla kasvaa jo jokin köynnös, jonka nimeä en saa nyt päähäni. Sen ympärille voisi laittaa jotakin matalaa, kun vain keksin mitä se olisi. 


Alas leikatun  pensasaidan tyngät ovat alkaneet jo puskea uusia lehtiä, mutta ajattelin viritellä väliaikaiseksi aidaksi tuollaiset harjateräsristikon pätkät, joihin laitoin toiselle puolelle pihaa ruusupapua ja toiselle tuoksuhernettä. Selvisi jo kyllä parissa päivässä, että ainakin ruusupavulle nuo ovat ihan liian matalat. Yksi oli venähtänyt nimittäin jo niin pitkäksi, että se oli jo tuolla ylimmällä tasolla. Tuoksuherneet taas vaikuttavat aika kituliailta, saa nähdä kasvavatko ne lainkaan. Kylvin toiselle puolelle myöskin Hyötykasviyhdistykseltä tilaamiani revonhännänsiemeniä, mutta yhdestäkään siemenestä ei tullut mitään. Kylvin vielä toisenkin keran samoja siemeniä, jos aiemmin on ollut vielä niille liian kylmää.


Vein mökille myös upean puisen kenkähyllyn, jonka olen jo aikaa sitten löytänyt kierrätyskeskuksesta. Sopii hyvin mökin kuistin naulakon tyyliin. Näiden kuljetussysteemieni takia minua pidetään varmaan jo jonain kylähulluna, kun rahtaan milloin mitäkin kärrylläni pitkin Nekalaa... Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...