perjantai 12. kesäkuuta 2020

Takapiha

Palsta alkaa olla vihdoin siinä kunnossa, että isompia epämääräisiä rytöläjiä ei ole enää missään. Takapihan ja mökin sivujen kimpussa olen pitkälti ollut kevään, ja melko siistiltä alkaa jo näyttää. Huussin pääty näyttää tältä. Sora-aluetta vähän levennettiin vielä viime syksynä tehdystä, että tuosta mahtuu kulkemaan nyt kottikärrylläkin pelkkää soraa pitkin.


Vanha kompostikehikko on purettu ja jääneeseen kekoon laitoin kurpitsat. Vieläkin kun tätä aluetta kaivaa, niin maan alta löytyy kaikkea roskaa. Nytkin tuossa kompostilaatikon vieressä odottaa kestopuun ja muovimaton paloja sekä letkua ym. kaatopaikalle vientiä. Olen laittanut kurpitsojen ympärille raparperin lehtiä hieman hillitsemään rikkaruohojen kasvua, toivottavasti auttaa...


Nuo vesitynnyrit ovat kyllä kauhean näköiset, täytyy miettiä jos joskus jaksaisi tehdä ne jotenkin kauniimmiksi. Jos ne vaikka maalaisi hillitymmän värisiksi tai päällystäisi jollain verkolla johon voisi laittaa jotakin yksivuotista köynnöskasvia kiipeilemään. 

Sora-alueet kiertävät nyt kuitenkin koko mökin ja nuo antiikkiviet rajaavat soran ja nurmikon pois toisistaan. Ajattelin siis kylvää noihin multakohtiin vielä nurmikkoa, ajatus olisi että ruohonleikkurilla alueet saisi pidettyä siisteinä. Toisessa päädyssä on kasvimaalaatikot, jotka ovat kyllä jo leviämispisteessä. Ensi vuodeksi pitää tehdä uudet ja suojata ne jotenkin, ettei puu olisi multaa vasten. Myös tuo sorasäkki pitäisi vielä tyhjentää ja levittää loput sorat tasaisesti pihaan. Toki etupihalla on vielä kasa lautaa aaltopellin palojen alla ym rakennustavaraa pitkin pihaa, mutta jos nyt vaikka ensi kesäksi saisi sen kasvihuoneen, niin nekin kasat saisi pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...