keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Isotädin puutarhassa

Toukokuun puolivälin tienoilla kävin tutustumassa isotädin eli mummun siskon Satun puutarhaan pienellä taka-ajatuksella... Olin ajatellut mökin takapihalle uutta perennapenkkiä ja kaipasin sinne siis perennoja. Satullahan niitä tunnetusti oli montaa lajia, joten ei muutakun kylään.

Näissä kuvissa kaikki kasvit näyttävät vielä vähän ankeilta, nyt olisi varmasti jo aivan eri näköistä. 


Kivikkopuutarhassa oli vanhat myllynkivet. 

Puutarhan sininen osa. 

Ihania vanhoja "romuja" oli ripoteltu pitkin kukkapenkkejä. 


Marjapensaatkin oli kivasti keskellä kukkapenkkejä. 

Tässä vielä se tärkein, eli saamani tuliaiset 😁


Mukana jättipietaryrtti, tellima, unikkoa, taponlehteä, ikikuuruoho, palloleinikki ja jokin tatar, jonka nimeä ei Satukaan muistanut. Mahdollisesti muitakin, mutta olisi pitänyt ottaa nimet samantien ylös kun niistä puhuttiin, menin lopulta näissä ihan sekaisin enkä ole varma mikä on mikäkin. Sen verran kuitenkin muistan, että kaikki olivat kovia leviämään, mutta jättipietaryrtti ilmeisesti pahin, koska se ohjeistettiin istuttamaan pohjattomaan ruukkuun. En myöskään oikein tiedä miten korkeita mistäkin tulee, joten laitoin ne vain jotenkin tuonne takapihalle. Eiköhän niitä voi sitten siirrellä, mikäli järjestys osoittautuu huonoksi. Ostin tuonne myös pihajasmikkeen, joka on vielä pienen pieni. Reunassa on patjarikkoa ja grönlanninhanikkia. Väleihin kylvin yksivuotisia kasveja; kehäkukkaa, unikkoa, ruiskaunokkia ja auringonkukkaa. Siskon häät piti olla kesäkuun lopussa, mutta koronan takia ne siirtyivät syyskuulle. Pionit piti alunperin ottaa mökiltä hääkoristeiksi, mutta jospa nyt saisi sitten edes kehäkukkaa, auringonkukkaa ja kultapiiskua pöytiin. Maa on aika savista, mutta viime vuonna sain siinä varsin hyvin kuitenkin kukkia kasvamaan, joten toivottavasti nämäkin nyt viihtyisivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...