sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Pikkutalkoot

Lauantaina saatiin onneksi kokoon uudet, osanottajamäärältään pienet talkoot. Tarkoitus oli viedä tavaraa kaatopaikalle niin paljon kuin ehti, kaatopaikka kun meni kiinni jo 15.30. Neljä kuormaa ehdittiin viedä, kaikissa oli purettua betonia ja harkkojen paloja. Lisäksi siivoiltiin pihaa muutenkin, haravoitiin ja leikkasin marjapensaita. Pikkuhiljaa alkaa näyttää vähän siistimmältä. Tuo takana näkyvä mökillä ollut kamala pöytäryhmä saa kyllä lähteä heti kun löytyy tilalle joku kiva retrohenkinen kalusto.

Muiden tehdessä pihahommia Paavo teki töitä sisällä. Palomuuri on nyt myös välipohjan korkeudella.Hormin taakse tuli väliseinä, joka erottaa keittiön portaista. Tässä kuvassa on koko tuleva keittiö, puuhella tulee tuon betonin päälle, sen viereen tulee vielä joku pieni paloseinä ja sähköhella. Mikäli mahtuu niin tuolle vasemmalle seinälle tulee vielä joku kapea kaappi tai laatikosto. 

Lisäksi olohuoneen viimeinenkin ikkuna on nyt paikallaan. Kuistin kaksi ikkunaa puuttuu vielä, ne laitetaan paikalleen vasta sitten kun kuistin perustukset on tehty uusiksi, etteivät ne hajoaisi kun kuistia liikutellaan. Parven ikkuna taas on vielä kokonaan korjaamatta. Tuota etualalla näkyvää pöheikköä olen koittanut myöskin perata lisää, kaikki villiintyneet vadelmat saivat lähteä ja osa noista pensaista sai jäädä. En edes tiedä mikä on tuon pensaan nimi, lumimarjan sentään tiedän, se kasvaa tuossa vasemmassa reunassa.
Talkoolaisten (eli siis siskon ja hänen poikaystävänsä) lähdettyä perkasin vielä vähän tuota lautakasaa ja tein siisteimmistä laudoista polttopuita ja kokosin ne leikkimökkiin. Betonimuotteina olleet jätin, kai nekin voisi polttaa, mutta jätän nyt kuitenkin välistä. 
Isä kuolee varmaan nauruun kun näkee minun polttopuuni, ei ole ihan täsmällisiä 33cm pitkiä millaisia hän aina tekee.
Huomasin illemmalla myös että talkoolaiset taisivat olla jo aika näreissään haravoidessaan nurmikkoa, ne vähäisetkin kukinnot oli haravoitu pois :D Taustalla näkyy kaikki jäljellä olevat!

Me lähdimme nimittäin Paavon kansa käymään vielä Bauhausissa hakemassa tarvikkeita nyt kun oli peräkärry käytössä ja talkoolaiset jäivät haravoimaan keskenään. Ostimme mm. palovillaa, ekovillaa ja puukuitulevjä. Lähes 400 euroa menikin taas että hujahti. 

Nyt on kuitenkin taas välineitä millä jatkaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Siirtolapuutarhamökin kattoremontti

Tänä kesänä teimme mökillä yhden isomman urakan, kattoremontin. Vanha katto ei sinänsä vuotanut, mitä nyt talvella kovalla tuulella tuli hie...